Vila clou el Mundial júnior amb un 13è lloc

Va anar de menys a més a la cursa dels 15 quilòmetres clàssics, amb un temps de 43’31’’7

Vila clou el Mundial júnior amb un 13è llocFAE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Carola Vila va competir ahir a Lahti, Finlàndia, en els 15 quilòmetres clàssics amb sortida massiva del Campionat del Món júnior, en la que era l’última cursa d’aquesta competició. L’andorrana va acabar en una gran tretzena posició, després de protagonitzar una prova en què va anar de menys a més, gràcies a un molt bon plantejament tàctic. Al primer quilòmetre ocupava el lloc 34 i en el quart ja era 17a, al sisè rodava en 13a posició i d’aquí al final va lluitar en una forquilla que la podia haver conduït a ser desena. “Ja havíem dit que sortiríem una mica relaxats i aniríem guanyant posicions. Estem en un grup que lluitàvem pel Top-10, hauria estat molt bé aconseguir-lo, però estem contents igualment”, va reconèixer la fondista.

Vila va creuar la línia de meta amb un temps de 43’31’’7, a 2’29’’4 de la primera classificada, la sueca Frida Karlsson, que va dominar la carrera en tot moment. A l’hora de valorar la seva actuació a la competició, la del Principat no va dubtar a assegurar que estan “contents, era el màxim que podíem assumir i ho hem lluitat el màxim que hem pogut”. L’única nota negativa, si es pot dir així, hauria estat no acabar entre les deu primeres: “Llàstima d’aquest puntet que ens ha faltat.” El gran moment que viu Carola Vila el confirma la seva entrenadora, Laura Orgué, que no va escatimar cap elogi vers la fondista: “En el Mundial ha estat entre les 10 i 15 primeres, per tant, crec que millor impossible”. Pel que fa a la cursa i en un mateix to, va subratllar que “l’he vist genial, eren uns 15 quilòmetres i era de les primeres que feia, però ha sortit molt concentrada i sabent el que havia de fer. Ha rendit molt bé i tot ha sortit correcte, com l’esperat”.

La participació de la delegació de la Federació Andorrana d’Esquí al Mundial la tanca avui el també fondista Irineu Esteve, que serà a la línia de sortida dels 30 quilòmetre clàssics sub-23. La cursa començara a les 11.30 hores (hora andorrana).

MIMI GUTIÉRREZ, QUARTA A LA COPA D'EUROPA DE MELCHESEE FRUTT

Mimi Gutiérrez va acabar en un meritori quart lloc a l’eslàlom de la Copa d’Europa que es va disputar ahir a l’estació suïssa de Melchsee Frutt. Tot i ser 17a a la primera mànega, l’andorrana va afrontar la segona amb una agressivitat molt major i va escalar ni més ni menys que tretze posicions, fins fregar el podi final. El seu temps total va ser d’1’46’’53 i es va quedar a tan sols 15 centèsimes del tercer calaix. “El balanç és molt positiu, estem molt contents del quart lloc perquè marcarà punts FIS”, va destacar el seu entrenador, Roger Vildosa. Pel que fa a la Copa d’Europa masculina, Axel Esteve va finalitzar en 38a posició, gràcies a un cronòmetre de 2’07’’76, al segon eslàlom gegant, a l’estació francesa de Courchevel. La delegació andorrana la completava Xavi Salvadores, que no va tenir la mateixa sort que el seu company i va cloure la prova en el 62è lloc.

tracking