Bàsquet

El MoraBanc fa història i passa als quarts de l'Eurocup

El MoraBanc Andorra certifica el bitllet per als quarts de final de l’Eurocup i manté l’idil·li amb
la competició

El MoraBanc fa història i passa als quarts de l'EurocupFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

“Sempre que neva guanyem. Hauria de nevar cada dia a Andorra.” Aquesta frase només pot ser obra d’un geni com Moussa Diagne. El pivot senegalès, far a la pista i líder entre bambolines, ha convertit en un axioma una simple il·lusió. Ahir es va tornar a complir. Amb patiment, amb passió, amb cor i amb ànima. El Principat es va tenyir amb l’or blanc i el MoraBanc Andorra va aconseguir la quarta victòria consecutiva al Top-16 i, de retruc, va certificar una classificació històrica per als quarts de final de l’Eurocup (86-74). L’extrema voracitat de l’equip tricolor en l’esfera continental l’engrandeix fins al punt que s’ha assegut a la taula dels millors equips del torneig i ara, un cop ha arribat a les postres, vol presidir el sopar.

Va ser, precisament, Diagne qui va desprecintar el primer quart amb un 2+1, embranzida per a un parcial que al MoraBanc li va costar menys del que va assenyalar l’electrònic. L’equip, que va ajustar més les possessions que de costum i en va treure profit, no aconseguia obtenir notables diferències. El Zenit es mantenia ferm traient profit a l’encert exterior de Miller-McIntyre, que va acumular 10 punts en aquest tram, i Rafa Luz tancava el quart amb un triple reparador (24-19). El brasiler va destil·lar intel·ligència i va actuar sent conscient que de la seva direcció depenia en bona part la sort de l’equip. Els russos seguien presumint d’eficàcia, tot i que moltes de les accions van estar ben puntejades per la defensa andorrana. Jordan es carregava amb tres faltes i el tècnic tricolor es va veure obligat a resguardar-lo una bona estona. Ennis, amb dos triples consecutius i 4 rebots, començava a ordenar el marcador i permetia al MoraBanc agafar el màxim oxigen (35-27). El grup de Navarro se sostenia dibuixant el control del partit, però concedia massa segones jugades al Zenit que feien que l’alè dels de Joan Plaza –que va rebre una tècnica– no desaparegués del clatell dels jugadors andorrans. La proposta i la posada en escena no oferia dubtes però s’arribava al descans només 5 punts per sobre (43-38). Vitali obria des de 6,75 el tercer quart però esdevenia un miratge. En 4 minuts l’equip va perdre fins a cinc pilotes i va provocar un temps mort d’un desesperat Ibon Navarro amb la intenció d’aturar la sagnia i el parcial de 3 a 8 per als russos. (46-46). El Zenit, més sòlid, començava a posar la por al cos i tancava el tercer quart amb un triple de Miller-McIntyre des de l’aeroport de Sant Petersburg (56-57).

La definició del partit demanava rebaixar el nivell d’errades. El MoraBanc ho va fer amb escreix, va repuntar sota l’anella i va intensificar la defensa. Walker, canoner, i una acció de Rafa Luz donava cert aire al conjunt andorrà (70-63). A partir d’aquí, showtime amb Vitali i Diagne posant el pany, amb cinc punts i un alley hoop. L’equip va saber patir, va ser valent i va tenir presència. L’aura protectora a l’Eurocup es manté i que no pari la festa.

tracking