Històrica desena posició de Carola Vila

L’andorrana fa el 10è millor temps en una cursa amb condicions complicades i 85 participants

Històrica desena posició de Carola VilaFAE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Carola Vila va aconseguir una excel·lent desena plaça a la primera prova del Campionat del Món júnior i sub-23 amb representació andorrana, a Lahti (Finlàndia). Vila va aconseguir aquest Top-10 als 5 quilòmetres estil patinador, amb 85 participants, i unes condicions meteorològiques bastant complicades. L’esquiadora de fons va competir amb una protecció al rostre i va aconseguir aturar el cronòmetre en 13’34”, a 43’’5 de la guanyadora, la sueca Frida Karlsson. La segona plaça va ser per a la noruega Helene Fossesholm, a 11”1, i la tercera va finalitzar Anita Korva (Finlàndia) a 19”8.

Vila, a més, va ser la segona cor­redora centreeuropea en aquesta prova del Mundial amb els països nòrdics en tots els llocs capdavanters. Només la francesa Flora Dolci, que va marcar només 6 segons menys que l’andorrana, va quedar per davant de Vila, en la sisena plaça. L’esquiadora de fons es mostrava molt satisfeta després de la prova i va comentar que “hem sortit una mica lents. A partir de la primera pujada ja ens hem activat i ja m’han començat a dir millors posicions i ja he pogut aguantar molt fort fins al final. Ens ha sortit una molt bona carrera”. Vila va afegir que aquest “és un circuit molt dur i crec que això és positiu per a mi. Estic molt contenta. No podia esperar un resultat millor”.

Laura Orgué, l’entrenadora, tampoc podia amagar la satisfacció. “Ha fet una cursa genial, ha anat de menys a més. S’ha trobat molt bé fins al final.” La propera cita de Carola Vila serà demà als 15 quilòmetres clàssics i avui Irineu Esteve debutarà, a partir de les onze del matí, al Mundial sub-23 a la prova dels 15 quilòmetres estil patinador.

ÀLEX RIUS, 20È A L'ESLÀLOM FIS DE NOTRE DAME DE BELLECOMBE

Àlex Rius va ser 20è al segon eslàlom FIS que va acollir l’estació francesa de Notre Dame de Bellecombe. Després que dilluns acabés 5è, ahir l’andorrà va patir problemes a la primera mànega i va finalitzar lluny dels llocs de privilegi. A la primera mànega, el temps de Rius va ser de 42’’62 i va acabar en 33a posició. Rius va cometre una errada que li va fer perdre el ritme i la velocitat. A la segona va reaccionar i va marcat el 6è millor temps, amb 40’’10, a 0’’26 del millor temps. Per part seva, Xavi Cornella no va poder finalitzar la primera mànega en una pista amb molta velocitat en què li va resultar complicat salvar les errades.

Històrica desena posició de Carola Vila

tracking