Pàdel

Sense World Padel Tour

El circuit mundial no tornarà enguany al país tot i que el 2019 era l’últim any del contracte que hi havia signat

Sense world padel tourFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El World Padel Tour no tornarà al Principat aquest any. El circuit mundial va fer públic ahir el calendari amb els dinou tornejos del 2019, en què no apareix el Vall Banc Andorra la Vella Open, que els dos últims anys ha portat al país les millors pales del món del pàdel.

Andorra tenia la seva presència al World Padel Tour garantida, ja que enguany s’havia de fer la tercera edició que hi havia signada de la competició. A més, quan va acabar el torneig de l’any passat, els responsables del circuit havien anunciat que hi havia la voluntat d’allargar el contracte tres anys més, fins al 2022.

La causa perquè el World Padel Tour no torni aquest any és la mort de l’empresari Miguel Lao al novembre, ja que era qui havia exercit com a promotor per dur el torneig al país amb la seva empresa, i no pas el Principadel com a tal, segons ha pogut saber el Diari. Lao havia estat l’impulsor del projecte Principadel a Santa Coloma, que havia anat de la mà a les dues cites del World Padel Tour que s’havien celebrat al país. La primera, el 2017, es va disputar íntegrament a les pistes del complex de Santa Coloma, mentre que a la segona, l’any passat, al Principadel es van jugar les fases prèvies, mentre que el quadre principal va canviar d’ubicació i els partits clau es van celebrar al Poliesportiu d’Andorra.

UNA CITA CONSOLIDADA I DE FUTUR

Precisament el canvi de seu de l’any passat va ser un dels motius per explicar el creixement que va viure l’edició del 2018 respecte a la primera que es va fer al país. L’increment de públic a l’últim Vall Banc Andorra la Vella Open va ser del 25 per cent en relació amb el 2017, i el dia amb més públic es van arribar a congregar al Poliesportiu d’Andorra unes 3.000 persones, una xifra que suposava un 80 per cent de l’aforament disponible de la instal·lació de la capital per al torneig.

Les bones xifres van fer que s’estigués negociant per ampliar la presència del World Padel Tour al país durant tres anys més (fins al 2022), tal com va admetre el director internacional del circuit mundial, Hernán Auguste, que en el seu moment va explicar al Diari que “aquest torneig pot ser una data clàssica en el calendari del WPT en un futur”. A més, va afegir que “la gent ha respost molt bé a Andorra, hem crescut en aquesta segona edició, estem contents i pensem que podem créixer encara més en el futur”.

ELS JUGADORS DEL CIRCUIT ES MOSTRAVEN ENCANTATS AMB LA CITA DEL PRINCIPAT

Les primeres espases del pàdel mundial van mostrar la seva satisfacció amb la cita andorrana durant els dos anys que el torneig va visitar el Principat. El guanyador de l’any passat, Sanyo Gutiérrez, havia comentat que “a mi m’agrada molt Andor­ra i sempre és un plaer venir, però crec que aquest any pel que fa al torneig no té res a envejar a cap altre dels del circuit”. En la mateixa línia s’havia mostrat la guanyadora del torneig femení, Majo Sánchez Alayeto, que va assegurar: “Estem molt contentes de seguir venint a Andorra i a més dona gust jugar en aquests pavellons en què les graderies s’omplen.” Fernando Belasteguín, exnúmero 1 del món i que ara és vuitè a causa d’una lesió, va explicar ahir al Diari que “no sé quines hauran estat les causes”, i va afegir que confia “que els pròxims anys Andorra torni a ser una plaça important al calendari del World Padel Tour”.

tracking