Centre mundial de l'"Skimo"

La Font Blanca 2019 va presentar ahir el recorregut i va anunciar que la prova individual d’enguany només serà puntuable per a la Copa del Món

Centre mundial de l'"Skimo"

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Font Blanca és, sense cap mena de dubte, una de les proves de referència de la Copa del Món d’esquí de muntanya i ahir se’n va conèixer el recorregut. La cursa individual es farà a Arcalís dissabte 26 de gener i sortirà des dels Planells, tindrà fins a tres ascensos, passant per la Portella, la Basera i la Gran Canal, entre d’altres punts, i la pujada final arribarà a la Collada, on s’iniciarà l’últim descens, que tornarà als Planells. “A la prova individual, el recorregut és ideal per a la Copa del Món”, va reconèixer en roda de premsa el director tècnic de la Federació Andorrana de Munta­nyisme (FAM), Carlo Ferrari.

Pel que fa a la vertical, que aixecarà el teló diumenge 27 a Arinsal, va anunciar que s’ha variat part del recorregut per “passar pel cor de l’estació i que tot­hom la pugui veure”.

Des de la FAM s’espera que s’ar­ribi a una participació molt similar a la dels darrers anys i la xifra d’inscrits sigui de prop de 120 esquiadors. També 120 seran els voluntaris que hi col·laboraran per tal que la cita sigui un èxit.

Cal destacar que l’edició del 2019 de la Font Blanca s’acostarà més que mai al públic, ja que el nou telecabina Tristaina permetrà traslladar molts més aficionats a Arcalís per presenciar també la individual.

En l’àmbit televisiu es podrà seguir per diversos suports: la jornada de dissabte 26 s’emetrà en streaming per primera vegada a la història en una aposta clarament innovadora, i la de diumenge 27 es podrà veure al canal Esport 3 i a ATV. Altres iniciatives destacades són la neutralitat pel que fa a emissions de diòxid de carboni de l’esdeveniment, l’objectiu de no generar cap residu i, finalment, el component solidari: l’organització posarà a la venda uns braçalets, la recaptació dels quals es donarà a la Fundació Muntanyencs per l’Himàlaia, que la destinarà a fer possible que els infants escolaritzats als voltants de la serralada puguin passar el Nadal amb les seves famílies, sent aquesta l’única visita que els fan durant l’any.

La cursa del Principat és la segona de l’any de la Copa del Món d’skimo i té garantida l’edició del curs vinent, fet que, segons Jaume Esteve, és la millor mostra que “és una de les proves més importants del calendari, tenim contracte fins al 2020 i volem seguir millorant i innovant”. A les paraules del president de la FAM s’hi va afegir Ferrari: “Sent un país petit, el fet de poder repetir la prova cada any vol dir que som molt a prop del que necessita la Copa del Món i és una sort.”

Tornant als aspectes purament esportius, Esteve va destacar que el compromís amb la lluita contra el dopatge de la Font Blanca és total i conjuntament amb l’Agència Andorrana Antidopatge (AGAD) s’ha volgut sensibilitzar els esportistes sobre els perjudicis de les pràctiques dopants a través de la campanya Don’t gamble with your health.

Si es pot posar un però a la situació actual de l’esdeveniment estrella de l’esquí de muntanya al Principat seria que de moment hi ha pocs inscrits a la Copa d’Andor­ra emmarcada dins la cursa vertical, però tenint en compte que la majoria d’esquiadors que participin a la individual també seran a la línia de sortida l’endemà, les previsions de l’organització són optimistes i s’hi esperen entre 100 i 150 corredors.

A banda d’Esteve i de Ferrari, la roda de premsa la van encapçalar els consellers de Turisme, Esports i Dinamització d’Ordino i la Massana: Jordi Serracanta i Sergi Balielles, respectivament. “És una prova de passat, present i futur”, va concloure el segon. Tots dos es van felicitar de poder seguir fent realitat una Font Blanca que porta el nom d’Andorra molt més enllà de les seves fronteres i que té molt recorregut per endavant.

El Campionat d’Europa i els Jocs Olímpics de la Joventut, pròxims objectius de la FAM L’equip nacional d’esquí de muntanya serà un dels que aporti esportistes als Jocs Olímpics de la Joventut de Lausana 2020. D’aquesta manera, els colors del Principat seran a la prova reina de l’esport per a joves atletes. Així ho va anunciar, també ahir, Jaume Esteve, que lluny de deixar enrere les ambicions i la voluntat de seguir fent créixer la FAM i l’skimo en particular, va explicar que l’entitat està valorant seriosament la possibilitat de presentar candidatura per organitzar el Campionat d’Europa del curs vinent. Tot i avisar que “és difícil que ens hi puguem comprometre a hores d’ara”, Esteve va admetre que la intenció hi és. “Venen eleccions i s’han de valorar molt seriosament aspectes econòmics que no depenen de nos­altres”, va afirmar. Tot i no poder fer cap pas endavant a dia d’avui, el president de la FAM va reconèixer que “la Federació Internacional d’Esquí de Muntanya ja ha validat la Copa del Món, però sí que s’ha començat a parlar per tal que s’utilitzi la prova d’Andorra per al Campionat d’Europa”. Si tot segueix igual, durant el 2020 es parlarà molt de l’skimo del Principat.

tracking