Top-16 Eurocup

Cop de puny a la taula del MoraBanc Andorra (71-80)

El MoraBanc guanya a la pista del Zenit, suma la tercera victòria per seguir invicte al Top-16 i és només a un pas de la propera fase

Cop de puny a la taula del MoraBanc Andorra (71-80)Zenit Sant Petersburg

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tercera victòria en tres partits del MoraBanc al Top-16, cop de puny sobre la taula a la pista d’un Zenit de Sant Petersburg que entra a la zona de les urgències i lideratge estel·lar per a un conjunt tricolor que a hores d’ara és, si no el que més, un dels equips més sòlids de l’Eurocup. L’afirmació no és gratuïta, dos dels tres triomfs d’aquesta fase han arribat fora de casa i han fet que el el camí als quarts de final cada cop tingui més regust de somni fet realitat.

El duel arrencava amb els russos carregant el rebot ofensiu i nodrint Vladishlav Trushkin perquè sumés els quatre primers punts consecutivament, però acte seguit els andorrans van posar-se el ganivet entre les dents i van congelar per primera vegada el Yubileyny Palace amb un parcial de 0 a 12 que obligava Joan Plaza a aturar el xoc. La resposta va arribar de la mà de Vornov i Gal Mekel, que amb la col·laboració de Jalen Reynolds van anar reduint distàncies fins al 23 a 26 amb el qual es va acabar el primer període; Rafa Luz, amb un dos més un sobre la botzina, va mantenir l’avantatge tricolor.

Conscients que no podien concedir tant, Plaza i Ibon Navarro van obligar els seus a centrar-se en defensa, tant que en cinc minuts de la segona mànega el parcial era de 2 a 4. A més, el Zenit va apostar per una zona després de cistella poc abans del descans. El MoraBanc, però, no es va posar nerviós i va incrementar el coixí abans d’enfilar els vestidors. El 38 a 44 al descans ho deixava tot obert, però l’avantatge no era menyspreable, donava confiança i obligava els locals a remar a contracorrent.

Ho van fer com Déu mana, des de la defensa i amb Trushkin i Reynolds com a pilars, anotant i assegurant el rebot defensiu, però Europa és una història d’amor pel bàsquet andorrà: Shurna aguantava la nau a base de triples, tres de quatre al tercer quart, Upshaw jugava d’aler i des de la feina fosca rebotava i taponava per donar oxigen i quan Voronov, Miller-McIntyre i Reynolds segellaven un 6 a 0 que deixava els seus a un punt, el tercer període es tancava amb una nova dosi de moral: Albicy dividia, assistia Vitali i aquest confirmava que ha canviat de xip anotant un triple sobre la botzina.

El triomf s’havia de seguir coent, calia fortalesa mental per aguantar les envestides dels de Plaza, totalment encomanats a Jalen Reynolds, i guspires de qualitat imprescindibles a l’Eurocup. El primer a explotar va ser Albicy amb un triple salvador al final de la possessió, el relleu el va agafar Ennis, que sumava cinc punts seguits, els últims gràcies a un coast to coast després de recuperar la pilota i acabaria el seu festival amb un nou triple que situava un 63 a 74 gairebé definitiu i 19 punts. Però faltava la cirereta: a un minut del final, Shurna anotava de 9 metres i sentenciava el matx. Moussa Diagne i Reybolds, novament, s’apuntarien les últimes cistelles de la nit.

La tercera ja és al sac, el MoraBanc és el rival a batre al grup H i els quarts de final cada vegada tenen menys forma de somni, resten tres jornades i dues d’aquestes seran en un Poliesportiu inexpugnable a Europa fins a dia d’avui.

Cop de puny a la taula del MoraBanc Andorra (71-80)

tracking