ACB Lliga Endesa

El MoraBanc guanya amb un gran Albicy (97-88)

Un estratosfèric Albicy amb 17 punts i 10 assistències guia el MoraBanc a guanyar el Burgos

El MoraBanc guanya amb un gran Albicy (97-88)Fernando Galindo

El MoraBanc va superar el San Pablo Burgos per 97-88 en un duel lluitat i de contrastos en què els tricolors van patir més de l’esperat després de guanyar per 15 punts al segon quart. Albicy va irrompre com a líder d’un col·lectiu en què fins a sis jugadors van estar per sobre dels 10 punts.

Els tricolors van sortir endollats, conscients que no es podien escapar més victòries al Poliesportiu, i guiats especialment per Albicy i Ennis -que va tancar el primer quart amb 10 punts-. El Burgos arribava al Principat sense Deon Thompson, però igualment va fer-se fort al pal baix gràcies a Goran Huskic, que va aprofitar la baixa de Jerome Jordan, que no va poder jugar per una indisposició. Tot i el domini dels visitants sota el cèrcol d’inici, els tricolors van poder obrir distància fins als vuit punts al final del primer quart (27-19).

La diferència va seguir augmentant al segon quart, que va ser un Colom time amb 11 punts pràcticament seguits de l’escorta. El del Principat està aprofitant, i amb escreix, els minuts que està tenint els últims partits per la lesió de David Jelínek, i amb tres triples consecutius que van fer caure el Poliesportiu va situar la diferència pel MoraBanc Andorra en 15 punts.

Tot semblava mig encarrilat a l’equador del segon quart, però els homes d’Ibon Navarro van tenir la pàjara habitual de gairebé cada partit a la Lliga Endesa que està fent que s’escapin algunes victòries, i els burgalesos van situar-se a només tres punts al descans (50-47).

A la represa els tricolors van tornar a sentir-se més còmodes sobre el parquet i Michele Vitali va fer una passa endavant amb un parell de triples per tornar a donar un cert avantatge als del Principat, però els visitants van tornar a reaccionar amb un 0-6 de parcial i un triple sobre la botzina de Frazier per tancar el tercer quart amb el 70-68 al marcador. Els deu minuts finals no s’expliquen sense la figura de John Shurna, que fins al moment estava fent un matx més aviat discret, però que es va erigir en líder de l’equip quan el més calent era a l’aigüera amb 12 punts en un quart per deixar la victòria al Poliesportiu.

Aquí s’han d’afegir els set punts a l’últim quart d’Andrew Albicy, que va arrodonir als últims minuts la seva exhibició que va acabar amb dobles figures amb 17 punts i 10 assistències per un 31 de valoració que de ben segur el faran optar a ser MVP de la jornada a l’ACB. Però tot i l’exhibició del base gal, la victòria d’ahir no s’entén sense l’aportació de tot el bloc, amb fins a sis jugadors amb deu o més punts (el mateix Albicy, Shurna, Stevic, Guille Colom, Ennis i Vitali).

El MoraBanc de la Lliga Endesa es va contagiar ahir del d’Europa, i precisament a la competició continental hi ha el proper repte pels tricolors, dimarts a Sant Petersburg contra el Zenit.