Top-16 Eurocup

Segon triomf i lideratge al Top-16 (86-80)

El MoraBanc supera l’Unics Kazan i aconsegueix la segona victòria al Top-16 de l’Eurocup en un partit que el deixa líder

Segon triomf i lideratge al Top-16 (86-80)Fernando Galindo

Triomf, lideratge, dos de dos al Top-16 i revolució tricolor al Poliesportiu. Europa és una altra cosa i el MoraBanc, un altre equip. La nit d’ahir començava malament, molt. A banda de conèixer-se la baixa d’última hora de Rafa Luz, el matx arrencava amb un parcial de 0 a 12 en tres minuts que deprimia la parròquia andorrana, però en un atac de mala llet que s’ha fet esperar quatre mesos l’equip va iniciar una revolució imparable contra les forces russes de l’Unics Kazan.

Walker sumava el primer triple i Shurna sis tirs lliures seguits producte de dues faltes al perímetre, i els motors de la nau tricolor ja sonava amb força. De la mà d’un Vitali enrabiat i, per fi, protagonista, els locals remaven a contracorrent a una marxa que augurava la remuntada. Un nou triple d’Albicy i un dos més un de l’italià igualaven el xoc abans que Ennis repetís l’acció del 33 en un contraatac fugaç i el primer quart acabés amb un brillant 27 a 22.

No hi ha revolució que valgui si no es consolida i el segon període va tornar a mostrar un MoraBanc valent, convençut i amb tots els jugadors anant a l’una. Ibon Navarro posava a prova l’Unics amb una defensa zonal. Jordan demostrava que amb ell, la pintura s’ha guanyat un sostre, i Shurna seguia veient la cistella com una piscina. Ni l’entrada en bonus als quatre minuts va descentrar un equip que al cap de poc situava un màxim avantatge de vuit punts que en arribar al descans era de sis (48-42).

Els primers minuts de la represa van ser una nova dosi d’alegria sobre el parquet i a les graderies: Diagne i Albicy s’associaven per situar un màxim avantatge de 12 punts als primers compassos, però llavors va aparèixer tot el que s’esperava que portava l’Unics Kazan. Jamar Smith anotava de tres, Henry castigava aprofitant un físic privilegiat i Mccollum tornava als russos el domini en dues ocasions, segellant amb un triple un parcial de 6 a 21 que situava el 60 a 63. Però tota revolució té un líder i el del MoraBanc és francès. Després d’una cistella d’Ennis, va despertar novament Andrew Albicy, que amb un triple sobre la botzina donava un mínim però psicològic avantatge als tricolors per encarar l’últim període amb les esperances a lloc.

Amb el duel en un puny, els de Dimitris Priftis se seguien encomanant a Henry, que tot i sumar constantment en accions individuals anava perdent progressivament els papers. Ahir sí, la defensa andorrana feia molt petits els espais. Tot i que McCollum i Ejiim agafaven el relleu del seu company, res podia frenar Albicy, que fidelment acompanyat per Ennis i Diagne anava acostant a poc a poc l’equip a la victòria.

La constatació que la gesta s’havia completat és que el francès firmava els 21 punts poc després que Henry veiés com li xiulaven una tècnica per flopping. El protagonista de la revolució andorrana havia tombat el gegant rus mentre Moussa Diagne sobrevolava les pintures per tancar el matx amb dos rebots poderosos. 86 a 80 i el MoraBanc segueix invicte a casa, ha guanyat els dos partits del Top-16 i el més important, és líder i resten només quatre duels.