Campanya per incrementar la presència de noies al bàsquet del país

La iniciativa de la FAB 'Her World, Her Rules' és aconseguir doblar el número de nenes que practiquen l'esport al Principat

Campanya per incrementar la presència de noies al bàsquet del paísFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Federació Andorrana de Basquetbol (FAB) ha presentat aquest matí al Museu Thyssen Andorra la campanya Her World, Her Rules (el seu món, les seves normes), que té com a objectiu potenciar el bàsquet femení al Principat. El projecte sorgeix de la federació internacional (FIBA), que va detectar que a Europa -excepte a Espanya- l'evolució del bàsquet femení està sent força lenta (en el cas d'Andorra, hi ha una llicència de noia per cada deu de noi) i va decidir subvencionar els projectes de 18 federacions europees, entre elles l'andorrana, per incrementar la presència de noies sobre el parquet.

La campanya està dotada amb 12.000 euros (8.000 de la FIBA i 4.000 de la FAB), i la voluntat dels organitzadors és intentar doblar les 20 llicències de noies que té actualment la Federació Andorrana de Basquetbol. Per fer-ho, des de la FAB s'ofereix que les nenes interessades puguin entrenar de manera gratuïta tant amb el MoraBanc Andorra com amb el Bàsquet Club Escaldes, o que puguin participar becades als campus que organitza la federació a les vacances de Carnaval o Pasqua. A més, si les nenes decideixen seguir la temporada vinent i federar-se, la FAB es farà càrrec de la llicència federativa.

La campanya tindrà presència a les xarxes socials amb les imatges de 12 joves jugadores del país, a més de les entrenadores Eva Vilarrubla i Alba Pla. El president de la FAB, Manel Fernàndez, ha explicat que "l'esport femení té molt recorregut, i ho hem d'aprofitar", i ha afegit que "si a més del bàsquet creix tot l'esport femení, ens hem de donar per satisfets", mentre que el director tècnic de la FAB, Jaume Tomàs, ha manifestat que "volem que aquesta campanya sigui un punt d'inflexió".

L'acte celebrat al Museu Thyssen Andorra ha comptat amb la presència de la ministra de Cultura i Esports, Olga Gelabert, la cònsol major d'Escaldes-Engordany, Trini Marín, el director del Museu Thyssen Andorra, Guillermo Cervera, i els representants del MoraBanc Andorra, Gorka Aixàs, i del Bàsquet Club Escaldes, Alfons Drets i Elena Sans.

tracking