Irineu Esteve aconsegueix un Top-10 històric

El fondista va acabar 24è de la general del Tour de Ski i entre els 10 millors per primer cop

Feia quatre curses de la Copa del Món que acabava entre els 30 primers, es trobava competint al Tour de Ski, prova de la mateixa competició que està formada ni més ni menys que per set curses, i ahir en disputava la setena i última a l’estació italiana de Val di Fiemme. Irineu Esteve arrencava la jornada a la 29a posició de la general i no tenia una altra opció que no fos fer un bon resultat als 9 quilòmetres persecució si volia que el seu nom figurés al Top-30 en acabar-la, només així confirmaria el missatge que va enviar a l’inici de curs, en què subratllava que es volia consolidar en aquestes places a les proves de la Copa del Món. Doncs ahir, per tancar el Tour de Ski, va fer un pas més, un pas de gegant i històric en acabar en un espectacular 10è lloc a l’esmentada cursa. Aquesta va ser la primera vegada que un fondista andorrà se situava entre els deu millors en una prova de la Copa del Món. El seu resultat li va valer per guanyar cinc posicions a la classificació general, així que Irineu Esteve tanca la cita al 24è lloc final. “Ha estat un Tour molt dur però estem molt contents de com ha acabat”, va reconèixer l’esquiador al final del dia.

En categoria femenina, Carola Vila va acabar els 10 quilòmetres mass start de la prova de la Copa d’Europa disputada a Nove Mesto, a la República Txeca. Vila va creuar la meta amb un temps de 31’08’’5, a més de dos minuts i mig de la vencedora de la prova, la txeca Barbora Havlickova. “Ha sigut un dia molt difícil pel material i això ha fet que la Carola patís molt durant la cursa”, va dir ahir l’entrenadora, Laura Orgué.