ACB Lliga Endesa

Derrota agònica i adeu a la Copa del Rei (69-68)

En un final de taquicàrdia i precipitat el MoraBanc es deixa al Fontes do Sar les mínimes opcions de Copa del Rei

El MoraBanc sembla abonat a jugar-se els partits sobre una corda fluixa emocional que converteix cada acció final en una batalla agònica. Va trobar l’interruptor Oliver Stevic per recollir un llançament defectuós d’Albicy, anotar i forçar la personal de Singler. Un 2+1 a falta de 2 segons i que abocava l’enfrontament a la pròrroga. Aigua, derrota i dissoltes definitivament les opcions de Copa del Rei (68-67). La mala gestió dels llançaments des de fora i la precipitació van impedir al MoraBanc sortir del Fontes do Sar aconseguint la victòria en un enfrontament aspre, intens, sense treva i on els andor­rans van saber no defallir.

S’havien jugat gairebé tres minuts de partit quan Albicy va aconseguir la primera cistella (0-2). Aquesta va ser una bona mostra de l’estrany i erràtic inici al Fontes do Sar. Precipitació, nervis, desencert, cistelles fàcils que no entraven i un primer parcial espès dels andorrans que es facturava amb un 17 a 16 advers, amb Kyle Singer fent mal. El MoraBanc, ofegat en la seva obsessió de descomptar des de la línia de 6,75 –3 convertits d’11 intents al primer quart–, va poder retallar, però, amb dues dianes exteriors, una de Rafa Luz i una estratosfèrica de Guille Colom sobre la botzina validada per l’instant replay. L’Obradoiro, més entonat des de fora, trobava la inclinació de partit que més li interessava i aconseguia la fins aleshores màxima distància (38-27) en el moment de desfilar als vestidors. Un parcial de 21 a 11 en el segon assalt per als gallecs que, malgrat tot, mantenia els andorrans vius. Vasileiadis màxim anotador, triplista més efectiu de l’ACB i MVP del mes de desembre, va estar desaparegut i gripat –no va anotar fins al tram final– però Llovet, Sàbat i Simons havien decidit cotitzar a l’alça i començar a retorçar el marcador.

Shurna i Ennis donaven la benvinguda a la tornada de l’entreacte amb dos triples gairebé estèrils, ja que l’Obradoiro responia amb eficàcia a les fuetades tricolors. El MoraBanc perllongava un intinerari perillós i no sabia aturar els homes clau de l’equip de Moncho Fernández, que obrien l’escletxa fins a 17 punts (55-38). Rebel i enrabiat, l’equip andorrà va reaccionar amb un parcial de 3 a 13 que obligava a seguir enfocant l’anella rival per mantenir les constants vitals. L’equip va saber treure del plànol un entumit Obradoiro a la segona part. Mossegava, s’imposava en les zones i perfilava l’encert. Un altre parcial, ara de 0 a 8, desembussava el partit i posava el MoraBanc per davant (58-59). Amb alguna esgar­rinxada, l’equip de Navarro va insistir i no va deixar de fer les coses que sabia que el portarien pel camí correcte. Els dos darrers quarts i la insistència tricolor van impedir que l’Obradoiro cordés el partit abans de l’esbufegada final. Malgrat la tensió i l’augment de temperatura del Fontes do Sar, l’equip va saber subsistir tot i no trobar el premi. No va perdre el fil quan en altres ocasions i amb una decoració semblant va claudicar. Queda l’Eurocup i la Lliga.