Irineu Esteve segueix al Top-30 del Tour de Ski a falta d'una prova

L’andorrà va ser 32è als 15 km clàssics d’ahir i competeix avui en l’última cursa de la competició, els 9 km persecució

Irineu Esteve és a un pas d’acabar entre els trenta primers classificats del Tour de Ski, prova compresa dins la Copa del Món d’esquí de fons i que ahir va celebrar la sisena i penúltima etapa en disputar-se els 15 quilòmetres clàssics a l’estació italiana de Val di Fiemme. L’andorrà va acabar en el 32è lloc en una actuació que va ser molt meritòria, ja que en els primers compassos li va costar aguantar el ritme dels seus adversaris, però en les tres últimes voltes va protagonitzar una gran reacció que li va permetre conservar el 29è lloc de la general amb el qual va començar la jornada.

Amb un cronòmetre de 42’59’’9, Esteve va arribar a més de dos minuts del vencedor, el noruec Johanes Hoesflot Kalebo, que és primer de la general del Tour de Ski. “Ha fet una gran car­rera en un clàssic, prova on no havíem fet curses gaire bones”, va explicar l’entrenador d’Esteve, Joan Erola. L’andorrà torna a escena avui en la que serà la cursa final de la competició, els 9 quilòmetres persecució.

En l’àmbit femení, la fondista andorrana Carola Vila va acabar en la 28a posició dels 5 quilòmetres de l’OPA júnior de Nove Mesto, a la República Txeca. Amb un temps de 13’06’’3, es va quedar a un minut i escaig de la vencedora, la txeca Barbora Havlickova. “Les condicions eren molt difícils i ens costa més, nevant i amb molt poca visibilitat, però tot i així som allà”, va subratllar l’entrenadora Laura Orgué un cop finalitzada la prova.