ACB Lliga Endesa

Copa? Quina Copa?

El MoraBanc es conjura per pensar només a guanyar els partits sense preocupar-se per la cita de Madrid

Copa? Quina Copa?

Creat:

Actualitzat:

Crisis? What crisis? El quart disc d’estudi del mític grup Supertramp ha quedar en l’imaginari de la història del rock com una obra mestra. El treball, enregistrat el 1975, mostrava un títol certament ambigu que obria incògnites. Malgrat ser una evident crítica envers la crisi econòmica i l’estil de vida de l’Amèrica dels setanta, Roger Hodgson i la resta de membres de la banda mai no van reconèixer aquesta intenció. Aquesta frase ha estat moltes vegades recurrent per, d’alguna manera, no voler pensar en quelcom que tens al cap però que et pot fer descarrilar.

Parafrasejant l’àlbum, el MoraBanc Andorra es pregunta de quina Copa està parlant l’entorn i s’ha conjurat per pensar només a guanyar els partits i no perdre el temps anant a buscar la calculadora per mirar les opcions d’anar a Madrid. “Aquest club ha anat només una vegada a la Copa del Rei i la pressió que ens havíem posat des de dins del vestidor ha estat excessiva.” Són paraules d’un contundent Ibon Navarro, que va afegir que “no ha estat el club ni tampoc la premsa, hem estat nosaltres i penso que no ens ha anat bé, ara ens prenem tots els partits com una final però no per la Copa, sinó perquè volem intentar guanyar tots els partits, és com és aquest club”. Fa dies va ser Rafa Luz i abans de viatjar a Santiago Dylan Ennis tampoc es va moure del guió. “Hem deixat d’estar preocupats per la Copa del Rei.” Així i centrat en cada compromís, l’equip andorrà afronta el primer aquesta tarda (18.00 hores) a la pista de l’Obradoiro. Sense Jelínek, però amb Jordan. Navarro va sostenir que es “visitava una de les pistes més difícils de la lliga”. El tècnic del MoraBanc va parlar d’un “partit amb una exigència molt alta davant d’un equip que té un estil diferent a la resta de la competició”. En aquest sentit, l’entrenador vitorià sap que “caldrà fer un gran treball per superar l’Obradoiro”. El seu homòleg a la banqueta del conjunt gallec, Moncho Fernández, va posar l’accent en “les pèrdues i el rebot” com a aspectes clau i “bàsics per minimitzar el MoraBanc”. “És un equip d’Eurocup, amb el que implica. Quan tens dues competicions has de tenir una plantilla llarga i potent. I la tenen”, va explicar. L’entrenador de l’Obradoiro va subratllar, a més, que l’andorrà és “l’equip que juga més ràpid de tota la lliga”. El retrobament amb David Navarro i comprovar el “pas endavant” de Colom i Vitali, altres al·licients a tenir en compte.

PISTA COMPLICADA

Només un triomf en quatre visites al Multiusos Fontes do Sar SANTIAGO DE COMPOSTEL·LA. El Multiusos Fontes do Sar ha estat sempre un camp de mines des que el MoraBanc va retornar a l’elit. En quatre visites, els andorrans només han aconseguit guanyar una vegada, el curs passat (65-77). En les tres primeres visites al feu gallec el MoraBanc va sortir derrotat per diferències no gaire àmplies, però sense obtenir la victòria. 78 a 73 la 2014-2015, la temporada 2015-2016 la pròr­roga va tombar els tricolors (104 a 103), i la 2916-2017 van ser dos els parcials extra que va necessitar l’Obradoiro.

tracking