Irineu Esteve suma el quart Top-30 a la Copa del Món

El fondista andorrà ho va aconseguir ahir en els 15 quilòmetres persecució, la cinquena prova del Tour de Ski

Irineu Esteve suma el quart Top-30 a la Copa del MónZOOM

Irineu Esteve va recuperar les bones sensacions ahir després de tenir una desafortunada carrera en la que era la quarta etapa del Tour de Ski. A l’estació alemanya d’Oberstdorf, l’andorrà va disputar la cinquena prova de la competició, emmarcada dins la Copa del Món d’esquí de fons, i va deixar clar que viu la millor temporada de la seva carrera en acabar, per quarta vegada aquest curs, entre els trenta primers.

Amb un temps de 28’52’’6, va creuar la meta dels quinze quilòmetres persecució en vint-i-novè lloc i va escalar nou posicions a la classificació general, on a hores d’ara ocupa també la 29a posició. Esteve va acabar a gairebé quatre minuts del vencedor de la jornada d’ahir, el noruec Johanes Hoesflot Kalebo, que va aturar el cronòmetre en 35’07’’05.

Després del 21è lloc als 15 quilòmetres de Lillehammer; el 19è als 30 de Beitostolen i el 30è als 15 de Toblach, l’andorrà completava el pòquer de Top-30 just el dia que el Tour de Ski es prenia una jornada de descans i no tornarà a escena fins demà, quan es disputarà la sisena prova a l’estació italiana de Val di Fiemme. La cursa serà en la modalitat de quinze quilòmetres clàssics. El dia 6 de gener es correrà l’última i definitiva etapa de l’esmenada competició al mateix escenari, però en aquest cas seran els nou quilòmetres persecució.

Irineu Esteve mirarà de defensar la posició actual en les dues últimes jornades, fet que significaria tancar un cicle de set curses situat entre els principals noms de l’esquí de fons de la Copa del Món, però sobretot el confirmaria com la referència andorrana d’aquest esport i refermaria que segueix complint fil per randa els objectius que ell i l’equip es van marcar a l’inici de curs.