Esquí

Els esquiadors es troben per Nadal

La jove esquiadora haurà de ser intervinguda quirúrgicament a principi de l’any vinent

Els esquiadors es troben per NadalFAE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Federació Andorrana d’Esquí va celebrar ahir l’habitual trobada de Nadal amb els esquiadors de totes les disciplines a l’Hotel Parador Canaro de Soldeu. Els diversos esportistes de la FAE van fer baixades en paral·lel en una cita que també va comptar amb la presència de la ministra d’Esports, Olga Gelabert, l’expresident de la federació Albert Coma i els responsables actuals.

Tot i que el Nadal i aquesta cita sempre acostuma a ser motiu de celebració, les cares d’ahir eren llargues, perquè tot just es va conèixer una nova lesió greu a l’equip d’esquí alpí després de les de Joan Verdú i Kevin Courrieu. Es tracta de Carmina Pallàs, que haurà de dir adeu a la temporada després de patir un trencament del lligament encreuat anterior i del lligament lateral interior, a més d’unes petites fractures a la tíbia a causa d’un impacte.

La jove esquiadora va comentar que “ha estat un cop dur aquesta temporada, és la meva cinquena lesió amb operació de genoll”, i va agregar que “enguany estava molt en forma i començant a esquiar molt millor, i el fet d'encadenar tantes lesions m’està donant una perspectiva una mica més llunyana. Moralment estic molt millor del que m’esperava i motivada per fer una recuperació millor que cap altra”. Segons va manifestar Pallàs, la seva idea és “estar uns vuit dies desinflamant el genoll i recuperant la mobilitat, i el 2 o el 4 de gener passar pel quiròfan”.

Pallàs no va voler parlar d’una data de tornada i va explicar que està “pensant de prendre’m més temps, i potser m’agafo un any sencer per recuperar molt bé el genoll dret i també l’esquerre, que m’estava donant algun problema, per intentar fer un reset i oblidar-me d’aquest tema”.

D’altra banda, Kevin Courrieu, que també es va trencar el lligament encreuat anterior del genoll dret, passarà pel quiròfan el 8 de gener. Ahir durant la trobada de la FAE va manifestar que “és complicat i difícil acceptar-ho, però és la nostra feina”.

CAROLA VILA, NOVENA ALS 5 KM PATINADOR DE LA COPA D'EUROPA

L’esquí de fons segueix donant alegries a la FAE aquest inici de temporada, i aquest cap de setmana Carola Vila ha aconseguit un dels objectius que s’havia marcat per a aquesta temporada, en obtenir un Top-10 a la Copa d’Europa. Dissabte, la jove esquiadora va aconseguir la novena posició a la cursa continental de Valdidentro (Itàlia) en els 5 quilòmetres estil patinador. A més, diumenge va finalitzar en 13è lloc als 10 quilòmetres mass start. A la cursa de dissabte, l’andorrana va finalitzar novena a només 26’’6 de la vencedora, que va ser l’esquiadora txeca Barbora Havlickova. A més, va quedar a només tres segons de la sisena plaça. Ahir va ser 13a a 1’06’’ de la vencedora, de nou Havlickova, mentre que divendres passat havia acabat en el 40è lloc a la prova esprint, a 18’’76 de la vencedora, la italiana Nicole Monsorno.

Els esquiadors es troben per Nadal

tracking