ACB Lliga Endesa

Seguir vius passa per Lugo

El MoraBanc visita la pista del Breogán i només li serveix guanyar si vol seguir amb opcions a la Copa del Rei

El MoraBanc Andorra conquesta Fuenlabrada (79-85)ACB PHOTO / E. COBOS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El MoraBanc Andorra torna a la lliga després de trencar una ratxa de tres desfetes consecutives guanyant al Mònaco en competició europea. El triomf intersetmanal hauria de ser el punt de partida, si més no en l’aspecte mental, a partir del qual l’equip hauria de tornar a arrencar per enllaçar una sèrie de bons resultats que són vitals si els tricolors volen ser a la Copa del Rei. Avui a partir de les 20.30 hores tenen una nova cita que, si fem cas al nom del rival, és d’aquelles que a principi de temporada es posen al cistell de les victòries, però si fem cas al comportament dels d’Ibon Navarro enguany, apareixen els dubtes.

El Cafés Candelas Breogán és l’últim equip que ha ascendit a l’ACB i a hores d’ara és penúltim amb només tres victòries i 9 derrotes. Vist així, es pot ser optimista, però és que fa tot just una setmana el GBC va arribar al Poliesportiu en una situació calcada i va passar el que va passar. A més, els de Natxo Lezkcano arriben al matx amb la moral pels núvols després de guanyar en l’última jornada, ni més ni menys que al Reial Madrid. “Venien de tenir percentatges de llançaments molt baixos i l’altre dia van encertar molt des de fora, els haurà donat confiança”, explicava en la roda de premsa prèvia Ibon Navarro, que després del triomf de dimarts a l’Eurocup espera que l’equip “hagi après dels errors guanyant, que sempre és més fàcil que quan perds. Venim de treballar bé els últims dies”, va destacar.

Pel què fa a la pressió que pot sentir el vestidor en els propers partits de lliga, on un mal moment els pot deixar sense opcions de ser a Madrid i fent referència al futur més immediat tenint en compte l’atapeït mes de gener que els espera, el preparador diu que “la temporada és llarga, tots els mesos compten, és cert que aquest gener hi ha molts partits i a més, importants, però amb els calendaris, no se sap mai. Semblava que el desembre seria bo i no l’hem començat gaire bé i el novembre havia de ser un infern i ha estat el nostre millor moment. El que hem de fer és treballar dia a dia per arribar als partits el millor possible”.

En el món de l’esport, no hi ha millor prova per avaluar la feina diària que els dies de partit. Avui, el MoraBanc pot fer evident que és a prop d’enterrar el coitus interruptus que va provocar la finestra FIBA i tronar al camí de la victòria també a l’ACB, un resultat positiu a la pista del Breogán els mantindria de ple a la part alta.

REFORÇ DE NIVELL

El Breogán incorpora l’ex-NBA Elijah Millsap a la línia exterior LUGO. A la dosi de confiança del triomf davant el Madrid, el Breogán hi ha afegit una altra bona notícia. Tot i que no està clar que debuti avui, el club ha reforçat la posició d’aler amb el nord-americà Elijah Millsap, procedent de la lliga de desenvolupament de l’NBA i que havia competit a la millor lliga del món en equips com Phoenix Suns o Utah Jazz, amb qui va jugar 67 partits. Aler de gairebé dos metres, aportarà potència i punts exteriors. Millsap, germà de l’all-star Paul Millsap arriba per suplir la baixa de Tarence Kinsey.

Seguir vius passa per Lugo

tracking