Gener entre gegants per al MoraBanc

Si vol superar el Top-16 l’equip haurà de ser millor que tres dels grans equips de l’Eurocup

Gener entre gegants per al MoraBancFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Atapeït, complicat, mogut, dur i impressionant. Aquests adjectius serveixen per definir el calendari del MoraBanc Andorra al gener vinent. Si l’estrena del 2019 ha de ser clau per ser a la Copa del Rei, des que es coneixen els rivals dels d’Ibon Navarro al Top-16, el futur dels tricolors ha agafat una nova dimensió. Hauran de fer front a Unics Kazan, Cedevita de Zagreb i Zenit de Sant Petersburg .

Les ciutats de procedència de tots ells dibuixen un camí que els durà a Croàcia, un país on s’hi respira bàsquet a cada cantonada i també a Rússia, on les fortunes i els talonaris han fet créixer equips desconeguts fins no fa gaire però que compten amb plantilles de luxe.

El dia 2, el MoraBanc visita la pista d’un Cedevita que arriba en el que segurament és el seu millor moment, havent-se refet de la destitució de Sito Alonso i amb una idea de joc clara que té Justin Cobbis i Elgin Cook com a grans referències ofensives. A ells els acompanya un vell conegut de la lliga Endesa com és el base Jacob Pullen, ex del Barça.

Res a envejar tenen els aficionats del Zenit de Sant Petesburg, que a més de gaudir de referents com Gal Mekel, el també exblaugrana Jalen Reynolds i l’ex NBA Sergey Karasev, podrien incorporar a la banqueta a Joan Plaza per confirmar que tenen oblidada la marxa del talentós però polèmic base Brandon Jennings. Tanca el trio de gegants un Unics Kazan que parteix com a favorit gràcies a homes com Jamar Smith o Mourice Ndour, amb passat a Màlaga i Madrid. Aquest és l’únic equip a qui s’enfrontaran com a visitants a al febrer, la resta, al gener.

“Són rivals que busquen ser a l’Eurolliga cada any, haurem d’estar molt bé”, explicava ahir Francesc Solana. A més, sentenciava dients que: “Unics està cridat a guanyar l’Eurocup i tan Zenit com Cedevita són equips que tenen jugadors molt importants, esperem estar a l’alçada.”

FELICITACIÓ DE NADAL I ENTRENAMENT AMB LA BASE

A ritme de haka i amb el bon humor que presideix les festes nadalenques, la plantilla va de­-sitjar Bon Nadal i una bona entrada al 2019 a tots els seus seguidors. Ho va fer a través de les xarxes socials i en els diversos idomes que parlen els integrants de l’equip, entre d’altres, es va sentir l’italià de Michele Vitali, el txec de David Jelínek i l’anglès, que parlen David Walker, Shayne Whittington, Dylan Ennis i Reggie Upshaw. Un dels capitans, Guille Colom, ho va fer en català i Rafa Luz en brasiler. Va tancar la felicitació tot el cos tècnic. Enara per commemorar l’arribada de les festes, després de la sessió de tarda, l’equip es va unir als equips de base del club que entrenaven al Joan Alay per gaudir d’una estona de bàsquet plegats, i posar el punt i final a una jornada relativament festiva enmig d’un calendari que no deixa gaire marge per a aquestes coses. Els d’Ibon Navarro van marxar immediatament després cap a Lugo on demà s’enfronten al Breogán en partit de lliga Endesa.

tracking