EUROCUP

En joc, més que el segon lloc

El MoraBanc rep el Mónaco, campió de grup, en un matx en què s’hi juga el lloc i la credibilitat

En joc, més que el segon llocFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La situació que travessa el MoraBanc Andorra dibuixa un escenari clar i que, fins dissabte podia ser, inesperat. Després de superar un mal inici de curs i remuntar el vol arribant a la finestra FIBA amb uns resultats i, sobretot, una línia de joc convincents, l’equip ha tornat a caure en el pitjor dels seus malsons i s’ha convertit, una vegada més, en el seu pitjor rival.

Avui tanca la primera fase de l’Eurocup classificat per al Top-16 i contra un Mònaco que ja és líder matemàtic, però el conjunt andorrà pot ser, segon, tercer o quart de grup i d’aquesta manera, enfrontar-se a un primer, un tercer i un quart –si és segon–, un primer, un segon i un quart –si és tercer– o un primer, un segon i un tercer –si acaba quart–.

Més enllà d’això, el més urgent a hores d’ara és que els d’Ibon Navarro demostrin que poden tornar a ser els que eren i recuperin sensacions, que enterrin l’individualisme, el pessimisme i el derrotisme que s’ha apoderat dels tricolors durant molts moments dels tres últims duels. Tot i que han tingut bones fases de joc, l’aire que desprèn l’equip no convida a l’optimisme i ara per ara, recuperar el somriure és vital per afrontar el que arriba amb certes garanties. El Top-16 no hauria de significar una desfeta i, tot i ser difícil, el camí cap a la Copa del Rei, encara no està tancat. El primer pas per sortir airosos del tram final del 2018 i l’arrencada del 2019 és tornar a transmetre a través del joc i reprendre l’actitud competitiva d’abans de l’aturada de seleccions.

Un triomf avui confirmaria el segon lloc final i, tot i que els monegascos arribin ja classificats i amb el dubte d’un dels seus pricipals perills, Gerald Robinson, no regalaran ni per un moment el triomf als locals. A més, han recuperat a Paul Lacombe respecte al partit d’anada. “El més important és recuperar sensacions, a nivell grupal hem perdut competitivitat, duresa i química a la pista”, admetia ahir en roda de premsa un Ibon Navarro preocupat però conscient que el vestidor té les coses clares: “ho hem vist i en som conscients, igual que no ho vam tenir al començament de lliga i després ho vam aconseguir, ara ho hem de recuperar. Demà és un bon partit per fer coses i tornar a tenir-ho.”

En la mateixa línia que el seu entrenador, Guille Colom apuntava la necessitat de començar a millorar immediatament en certs aspectes per poder enviar un missatge positiu a l’afició i al mateix vestidor. “Necessitem estar amb l’energia necessària als partits, no podem deixar que els rivals perdin els partits sinó que hem de ser nosaltres els que hem d’anar a guanyar-los”, i després l’andorrà afegia que “hem parlat les coses i sabem el que hem de fer, crec que anirem pel bon camí i farem bo el calendari que tenim”. Aquest vespre ell i els seus companys tenen l’oportunitat de demostrar-ho.

JOGUINES QUE PORTARAN SOMRIURES

El hall del Poliesportiu es convertirà avui en un espai on tots els aficionats que ho desitgin podran portar una joguina nova que per Nadal anirà a parar a les mans d’algun nen o nena que no s’ho espera i li dibuixarà un somriure a la cara. A l’entrada del pavelló s’habilitarà un espai on es podran dipositar les juguetes que seran entregades posteriorment a Càritas perquè sigui l’organització solidària qui s’encarregui de repartir-les entre els més menuts. L’acte es duu a terme en el marc de la campanya Un nen, una joguina, impulsada pel periodista Òscar Royo, que lidera la iniciativa al país.

tracking