reportatge

El cim desitjat

Després d’un intent fallit al 2017, Stefi Troguet va aconseguir coronar l’Aconcagua, de 6.962 metres, el cap de setmana passat

El cim desitjatS. T.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Només té 26 anys, però Stefi Troguet és una apassionada de les muntanyes i acaba de coronar el cim més alt d’Amèrica del Sud, l’Aconcagua, de 6.962 metres. Al contrari del que diu la dita, en aquest cas, a la segona vegada te’n sortiràs. L’any passat no va poder fer el cim, però enguany hi ha tornat i ho ha fet, a més, en unes condicions força complicades.

“L’ascens no ha estat cap regal, primer va nevar molt i ens vam haver de quedar un parell de dies més al primer campament, fet que va fer canviar tots els plans i va fer-nos improvisar”, explica Troguet en declaracions al Diari des del campament base, i afegeix que “després hem tingut 40 o 45 graus sota zero de sensació tèrmica. Ha estat dur, i suposo que això fa que es valori encara més, i el fet que sigui complicat li ha donat un toc més autèntic”.

Tot i la mala experiència de l’any passat, Troguet admet que “no vaig fer cap preparació diferent mentalment perquè tinc clar que pots estar molt preparada, però al final és la muntanya qui decideix si hi puges o no hi puges”, i en aquest sentit va afegir que “sabia que aquest cop era el cop, i arribar al cim va ser un moment de calma i perfecció absoluta”.

I de cara al futur? Troguet tornarà a Andorra per iniciar un curs d’esquí de muntanya i per “treballar, entrenar fort i buscar patrocinadors”, però ja té clar quin serà el seu proper objectiu, un que li ronda el cap des de fa temps: “la idea és de cara al juny intentar fer un vuitmil. És un dels meus somnis.”

tracking