ACB LLIGA ENDESA

El MoraBanc cau a casa contra el pitjor equip de la competició (76-87)

El MoraBanc Andorra es complica la presència a la Copa del Rei després de caure contra el cuer al Poliesportiu

El MoraBanc cau a casa contra el pitjor equip de la competició (76-87)Fernando Galindo

28 dies després, el MoraBanc Andorra va tornar a jugar un duel de la Lliga ACB, i la cosa va acabar igual de malament que l’últim cop que els tricolos van jugar duel de lliga a casa, amb derrota. Però la d’ahir encara fa més mal que aquella desfeta contra l’Unicaja, perquè el Delteco GBC arribava últim al Principat, perquè els tricolors van tenir deu punts de marge just abans del descans, i perquè aquesta derrota complica les possibilitats dels d’Ibon Navarro en la lluita per classificar-se per a la Copa del Rei de Madrid.

El 0 a 5 inicial va deixar glaçat el Poliesportiu, però ningú feia preveure el que passaria després perquè el MoraBanc va capgirar la dinàmica fins el 8 a 5 de la mà d’un gran Shurna i amb l’ajuda també de David Walker, que s’estrenava al Poliesportiu aquesta temporada després de la lesió que l’havia tingut fora de l’equip. L’encert des del triple i la defensa van fer que els tricolors lideressin 19 a 13 al final del primer quart.

El d’ahir era un partit de retrobaments, amb la presència dels ex-jugadors del MoraBanc, Beqa Burjanadze i Dani Pérez, que van ser ovacionats. Però aquest no va ser l’únic retrobament, ja que ahir també va visitar el Poliesportiu Daniel Hierrezuelo, l’àrbitre del campo atrás de la Copa del Rei de Vitòria que també va rebre l’escalf dels aficionats tricolors, però en aquest cas, en forma de sonora xiulada al segon quart.

Un segon període que va estar marcat per les alternances, i tan aviat hi havia un 2 a 9 de parcial dels bascs, com el MoraBanc reaccionava i tornava a posar-se per davant amb deu punts seguits i deixant la màxima diferència en deu punts just abans del temps de descans.

L’anada i tornada va seguir a la represa, quan el Delteco GBC va capgirar el partit des de la línia de tres punts gràcies a Alberto Corbacho, un especialista des del triple. També es va apuntar a la festa des de més enllà de 6,75 metres Dani Pérez, però ràpidament va emergir David Jelínek amb un triple i un 2+1 per tornar a posar els tricolors quatre punts per damunt just abans de l’ínici de l’últim període.

El MoraBanc estava per davant però ni de lluny donava la sensació de tenir el matx controlat, com es va demostrar ràpidament amb l’1 a 15 de parcial que el Delteco va aconseguir i que va posar la màxima diferència en 13 punts per als visitants (62-75) a cinc minuts del final. Els tricolors van fer un últim esforç per buscar una remuntada heròica, però va ser inútil en una segona part horrible que va acabar amb un parcial de 24-53 i que deixa els del Principat gairebé sense opcions de ser a la Copa del Rei de Madrid.

Tres derrotes seguides després de l’aturada, una segona part per oblidar, i incapacitat per guanyar un equip que arribava com a cuer i que perd 24 pilotes. El MoraBanc està passant per un sotrac, i dimarts contra el Mònaco a l’últim partit de la primera fase de l’Eurocup tindrà l’oportunitat per refer-se i capgirar la mala dinàmica que arrossega.

LES CLAUS

Segona part

Els tricolors van arribar a guanyar de deu punts a la primera meitat, però a la segona es van esfonsar amb un parcial de 24 a 53 que va fer que els bascs s’enduguessin el triomf.

El triple

L'encert des de la línia de tres punts va anar baixant a mesura que el partit anava avançant. Des del 57% del final del primer quart, es va passar al 27% d’encert final.

Mala dinàmica

L’aturada per les seleccions no ha provat gens el MoraBanc, que des de llavors ha sumat tres derrotes consecutives. Contra València i Unicaja a l’ACB i contra l’Ulm a Europa.