Esteve, entre l'optimisme i la prudència

Tot i els grans resultats obtinguts a Lillehammer i Beitostolen, Irineu mantè els peus a terra

Esteve, entre l'optimisme i la prudènciaFAE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’objectiu d’aconseguir aquest curs un top-30 a la Copa del Món era una fita que , no només no s’amagava, sinó que s’havia proclamat als quatre vents. Només per selecció natural i maduresa esportiva, Irineu Esteve estava cridat a aconseguir-ho, per fi, aquesta temporada. I així ha estat, tot i que han sorprès l’escenari i els capricis del calendari. El començament de campanya ha estat excel·lent per a l’andorrà què ha assolit una 21a i una 19a posició a dues Copes del Món, a Lillehammer i Beitostolen, dues cites on no estava pressupostat obtenir un premi gros.

“Em va sorprendre sobretot la primera cursa a Lillehammer perquè és on hi havia més nivell. Si m’he de quedar amb alguna cosa em quedo amb aquesta. Vaig tenir molt bones sensacions des de la primera volta”, va analitzar ahir Esteve a la seu de la FAE. “Per fer aquest resultat s’han ajuntat moltes coses. Primer que tenim molt bon material, que és molt important. A Beitostolen vaig poder sortire-ne bé i després vaig poder anar-hi amb un que estava al top-10 i que va tirar de mi tres voltes. Si fas això tens molt per guanyar, però si et despistes un pèl te’n vas al darrere”, va reflexionar. Tot i aquests registres, Esteve no fa volar coloms pel que fa a entrar a l’elit de Copa del Món. “Si no creiéssim ni jo ni l’equip que es pot arribar un dia a fer podi no estaríem aquí, però això queda molt lluny. El més important és millorar cada any”. Ambiciós, prudent i realista.

Esteve va subratllar també quins aspectes ha de millorar en aquest començament de temporada. “Ens està faltant en clàssic, que no ens acabem de trobar còmodes als esquís. I és tan important fer-ho bé en les dues modalitats”. El tècnic Joan Erola seguia la mateixa linia argumental i va afegir que “el més important és trobar l’equilibri, agafar experiència i el que és evident és que competir és una forma de millorar”.

Dijous Irineu Esteve es desplaçarà a Davos (Suïssa) per disputar una nova Copa del Món, els 15 quilòmetres patinador, el cap de setmana vinent. Després d’aquesta prova, que permetrà l’andorrà provar-se en alçada, l'equip decidirà si participa al Nadal en el prestigiós Tour d’Ski, set proves, des del 29 de desembre fins al 6 de gener. Erola va explicar que Irineu “ha de continuar agafant experiència. Tampoc no ens tornarem bojos perquè hem obtingut aquests resultats a la Copa del Món i hem de continuar treballant”.

'MIMI' GUTIÉRREZ REBRÀ L'ALTA AVUI I JA PENSA EN LA RECUPACIÓ

Mireia Gutiérrez podria rebre l’alta durant el dia d’avui i tornarà cap a Andorra a iniciar la seva recuperació. L’andorrana es troba molt animada i s’espera que en els propers dies se li pugui extreure el guix. Encara no hi ha cap data fixada per a la seva tornada ni els terminis de la seva recuperació. Mimi va ser intervinguda a Barcelona, per l’equip del doctor Xavier Mir, per corregir la fractura que va patir al primer metacarpià de la mà esquerra durant l’entrenament de la Copa del Món d’eslàlom de Saint Moritz.

Esteve, entre l'optimisme i la prudència

tracking