Tot passa per la defensa

El treball a la rereguarda, mantenir el cap fred en moments clau i afrontar els sis partits que resten tenint clar el guió, les claus per ser a Madrid

Tot passa per la defensaACB PHOTO / I. FERRERA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El millor del bàsquet actual i de ser un equip que, per mèrits propis, s’ha guanyat el dret de jugar dues competicions i optar fins a l’últim moment a una tercera, provoca que en el si del MoraBanc Andorra, no hi hagi gaire temps per pensar en el passat, per molt recent que sigui.

La derrota d’abans d’ahir a València ha de significar dues coses: un aprenentatge i el fet que d’ara fins a la jornada 17, quan quedaran definitivament decidits els vuit equips que seran a la Copa del Rei, no s’hauria de tornar a produir. El primer antídot en forma de reforç positiu, pot arribar tan aviat com demà, quan els tricolors viatgen a Ulm per enfrontar-se al Ratiopharm en l’Eurocup i podrien deixar vista per a sentència la seva presència al Top-16 per primera vegada a la seva història. El repte és bonic i pot ser un molt bon punt de partida per afrontar les sis finals que queden a l’ACB abans de la cita de Madrid. La primera és, a més, contra un dels dos equips que, ara per ara, ocupen plaça de descens, per tant, els d’Ibon Navarro tenen l’oportunitat de tornar per la porta gran al camí de la victòria aquesta mateixa setmana. “No podem desconnectar en defensa, no podem deixar que això passi els propers partits”, explicava l’aler David Walker, que apuntava al treball a la rereguarda com l’eix vertebrador dels èxits futurs. El 23 tricolor, no acabava aquí el seu argument: “podem anotar o fallar llançaments, però el que és segur és que si no defensem, no tenim cap opció, així que sabem el que hem de fer i el guió que hem de seguir, tot comença a la defensa.” Des d’un punt de vista personal, després de disputar els primers minuts de la temporada a causa d’una lesió que l’ha apartat de les pistes molt més temps del que hauria desitjat, l’aler va admetre que s’havia trobat bé: “sempre vull fer més, però he estat content de poder tornar a jugar i ajudar els meus companys.”

En la mateixa línia que el seu company, Moussa Diagne apuntava a la solidesa com a punt de partida i afegia que “el que va passar a València no és un desastre però s’ha de treballar més si volem complir l’objectiu de ser a la Copa”. Més enllà de l’aspecte tàctic, el senegalès va fer una crida a l’optimisme i la consciència: “hem d’estar tranquils i anar partit a partit, però segur que si mantenim els peus a terra i el cap fred estarem en la situació que volem per arribar a la Copa del Rei.”

D’ara endavant, el MoraBanc juga sis finals i, tot i que no serà fàcil, Guipúscoa, Breogán, Estudiantes, Obradoiro, Burgos i Saragossa, decidiran el bitllet a Madrid.

tracking