Cara i creu per als internacionals tricolors

La França d’Albicy aconsegueix la classificació per al Mundial, i Brasil i Itàlia hauran d’esperar

Cara i creu per als internacionals tricolorsFIBA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els jugadors internacionals del MoraBanc Andorra han tancat la segona finestra internacional FIBA de la temporada amb alegries i penes. Qui n’ha sortit més beneficiat, sens dubte, és Andrew Albicy, que durant aquesta temporada ha aconseguit dues victòries amb França que han donat a la selecció gal·la la classificació matemàtica per disputar el Mundial de la Xina, que es disputarà a partir del 31 d’agost.

Etiquetes:

A la primera de les dues cites dels bleus, França va superar a domicili la República Txeca per 65 a 79, en un duel en què Albicy va acabar amb 7 rebots i 7 assistències en 28 minuts disputats. Al segon matx disputat en aquesta aturada, el combinat del país veí va desfer-se a Llemotges de Bulgària per un contundent 77 a 53 amb 7 punts, 2 assistències i 7 de valoració per al director de joc del MoraBanc Andorra.

L’altre dels jugadors del MoraBanc Andorra que ha guanyat el 100% dels partits que ha disputat aquesta finestra és Shayne Whittington, tot i que en el cas de Macedònia va jugar només un partit i no pas dos com la resta de companys. La selecció bàltica no disputa la qualificació per al Mundial del 2019, sinó que està jugant una primera fase prèvia pel Campionat d’Europa del 2021. Macedònia va superar Kosovo com a local per 78 a 68 amb un gran paper de Whittington, que va acabar el matx amb 15 punts, 6 rebots i 21 de valoració.

Una de les creus va ser Michele Vitali ja que Itàlia va desaprofitar la primera oportunitat per certificar la presència al Mundial de l’any vinent. Al primer partit, els transalpins van guanyar Lituània per 70 a 65 amb 3 punts, 2 rebots i 3 assistències de Vitali, mentre que l’escorta del MoraBanc no va participar en el segon matx de l’aturada, en què Itàlia va caure per 94 a 78 a domicili a Polònia. Tot i aquesta desfeta, els azurri tenen la classificació pel Campionat del Món força encarrilada i la podrien tancar el febrer vinent contra Hongria.

També va acabar amb un sabor agredolç la Brasil de Rafa Luz, que va vèncer 100 a 82 la República Dominicana i va caure 67 a 94 contra el Canadà. El base del MoraBanc va acabar el primer matx amb 6 punts, 4 rebots, 4 assistències i 16 de valoració, i no va anotar al segon. Per últim, el jugador del filial Sani Campara va perdre els dos partits disputats amb Bòsnia, per 89 a 82 contra Bulgària i 77 a 81 contra Finlàndia.

IBON NAVARRO JA PODRÀ ENTRENAR AVUI AMB TOTS ELS EFECTIUS

El MoraBanc Andorra va començar a preparar ahir el partit contra el València Basket de dissabte (18.00 hores) a la Font de Sant Lluís, un duel clau per seguir ferm en l’objectiu dels tricolors de tornar a disputar la Copa del Rei després d’haver-ho fet a l’edició del 2017 a Vitòria. El conjunt tricolor va poder tornar a exercitar-se ahir al Poliesportiu d’Andorra després d’haver-ho de fer la setmana passada al pavelló del Prat Gran d’Escaldes a causa de la celebració de la Gala FIM al Poliesportiu. El tècnic, Ibon Navarro, ja va poder comptar ahir amb Shayne Whittington, però no serà fins avui quan pugui preparar el duel contra el conjunt taronja amb la totalitat d’efectius de la plantilla. Andrew Albicy, Michele Vitali i Rafa Luz s’incorporaran avui a la disciplina dels tricolors, igual que també ho farà el jugador del filial Sani Campara.

tracking