Joan Verdú viu un retorn amarg als EUA

L’esquiador andorrà va acabar 58è al supergegant i no va finalitzar l’eslàlom gegant d’ahir

Joan Verdú viu un retorn amarg als EUAFAE

Joan Verdú va tancat ahir el primer cap de setmana de competició a la Copa del Món a l’estació americana de Beaver Creek. Tot i les bones sensacions de l’esquiador els dies previs i l’ambició amb la qual afronta el curs, l’esquiador andorrà va veure com aquest cap de setmana es convertia en un petit calvari.

La nit de dissabte (hora nacional) va participar a la prova de supergegant, i tot i protagonitzar un primer tram de cursa entre les posicions que s’havia marcat com a objectiu –era 41è en el primer intermedi a només vint-i-quatre centèsimes del millor classificat–, una errada el va penalitzar molt i li va provocar una pèrdua de temps excessiva, que el va condemnar a acabar la jornada en 58a posició. Verdú va creuar la línia de meta amb un registre d’1’04’’61 i va veure com l’austríac Max Franz s’adjudicava el primer lloc amb un cronòmetre d’1’01’’91. L’andorrà es va quedar pràcticament a tres segons de distància del primer calaix del podi i tal com va explicar el seu entrenador, Cyprien Richard, “al pla va cometre una errada que li va fer perdre molt temps; fins llavors estava dins la cursa”. Prova d’això és que en el segon intermedi encara figurava entre els cinquanta primers classificats i la diferència amb el líder no arribava al segon, a més, la seva velocitat superava ni més ni menys que els 103 quilòmetres per hora i tot estava obert. A partir d’aquí, però, va arribar l’esmentada errada i va perdre més de deu posicions.

Durant el dia d’ahir, l’esquiador del Principat tenia l’oportunitat de rescabalar-se del mal regust del supergegant, però l’eslàlom gegant va portar una dosi encara més gran de mala fortuna a la delegació andorrana desplaçada a Beaver Creek. Joan Verdú no va ni tan sols acabar la cursa, ja que una caiguda a la sortida del mur el va deixar sense cap mena d’opció de fer-ho. La història, a més, es va repetir però de manera encara més cruel: l’andorrà va protagonitzar una bona sortida, però en el moment de fer el canvi de salt a la zona del mur, just abans d’arribar al pla, es va desequilibrar i va acabar caient. Amb ell, dotze corredors més es van quedar sense finalitzar la primera mànega i, per tant, sense dret a poder disputar la segona. El millor del primer tram d’eslàlom gegant va ser l’alemany Stefan Lutz, que va arribar a la meta amb un temps d’1’15’’57. El retorn de Verdú a la Copa del Món després de la lesió del curs passat ha estat amarg, però se’l tornarà a veure a les pistes el dia 8 a Val-d’Isère, a França.

Encara en clau d’esquí alpí, cal destacar que Sissi Hinterreitner va acabar el seu eslàlom gegant de la setmana amb la 24a posició a Gielo, Noruega. L’andorrana va completar la prova amb un temps d’1’45’’92.