MOTOCICLISME

Pluja d'estrelles a la Gala FIM de diumenge

Un total de 48 campions, entre els quals destaquen Marc Márquez i Toni Bou, seran guardonats

Pluja d'estrelles a la Gala FIM de diumengeFIM

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Poliesportiu d’Andorra acollirà diumenge per segon any consecutiu la gala dels FIM Awards, en què la Federació Internacional de Motociclisme premiarà els diversos campions del món de totes les disciplines que organitza l’ens. Un total de 48 campionats en què destaquen uns quants noms per al gran públic, especialment el de Marc Márquez.

El pilot català ha guanyat aquest any el seu cinquè Mundial de MotoGP, que sumat als que ha aconseguit de Moto3 i Moto2 suposen el seu setè Campionat del Món, i possiblement serà el més aclamat a la signatura d’autògrafs de diumenge a la tarda (entre les 15 i les 17 hores a l’Andorra Park Hotel) com a la catifa vermella prèvia a la gala que se celebrarà al Poliesportiu. Juntament amb Márquez també rebran els seus guardons els campions mundials de Moto2 i Moto3, l’italià Francesco Bagnaia i el resident Jorge Martín, respectivament. Tot i que la presència d’aquest últim està en suspens perquè la setmana passada va haver de passar pel quiròfan després de la caiguda que va patir als tests de pretemporada que es van celebrar al circuit de Jerez. Al món de la velocitat també destaca la presència de l’irlandès Jonathan Rea, que s’ha fet amb el quart Mundial seguit de Superbikes.

Un altre dels grans protagonistes de la Gala FIM, tal com va passar l’any passat, serà el resident Toni Bou. Enguany serà premiat per haver aconseguit el Mundial de TrialGP per 12a vegada, que sumat als 12 que també acumula en la disciplina indoor el converteix en una llegenda d’aquest esport. El pilot català compartirà gala amb companys de disciplina com Matteo Grattarola, guanyador del Mundial de Trial2, Billy Green, vencedor del Mundial de 125cc, o Emma Bristow, la guanyadora del Mundial de trial en la categoria femenina per cinquè any consecutiu. Tampoc faltaran a la cerimònia campions d’altres disciplines, com Jeffrey Herings, de MotocrosGP, Steve Holcombe, vencedor del Mundial d’EnduroGP, o Toby Price, campió del món de ral·lis de cross-country.

La Gala FIM també tindrà premis col·lectius, com per a Espa­nya i el Regne Unit com a gua­-nyadors del Trial de les Nacions masculí i femení, respectivament, els equips francesos que van aconseguir els títols de campions del món del motocròs i el Supermoto de les Nacions, o Austràlia, com a guanyadora dels 6 Dies internacionals d’Enduro. A més, la cerimònia comptarà amb guardons especials com el premi a la conducció segura, el premi al respecte amb el medi ambient o el premi al fair play.

La cerimònia per premiar els campions mundials també tindrà moments per a l’emotivitat amb l’homenatge que rebrà Dani Pedrosa. El pilot espanyol deixa la primera línia del Campionat del Món de motociclisme després de 18 temporades a l’elit, on ha aconseguit un total de 54 victòries (el vuitè pilot amb més triomfs de la història) i dos sub-campionats de MotoGP. A partir del 2019, el corredor serà pilot provador de l’equip KTM.

EL CAS D'ANNA CARRASCO, GUANYADORA ENTRE HOMES

No és gens habitual veure homes i dones competint de manera conjunta, ja que a la majoria d’esports ho fan de manera separada, però en algunes disciplines del motociclisme no passa així i homes i dones competeixen de manera conjunta. La Gala FIM viurà un moment històric, ja que la pilot espanyola Ana Carrasco rebrà el guardó com a campiona del món de Supersport300, un dels campionats paral·lels que es disputen de manera conjunta amb el Mundial de Superbikes. Car­rasco havia estat la primera dona en tota la història a guanyar una cursa d’un Mundial i ara s’ha convertit en la primera dona de la història a guanyar un Campionat del Món de la Federació Internacional.

tracking