Esquí d'estil lliure

El 'Freestyle' aixeca el teló

La FAE va presentar ahir la temporada d’estil lliure a la seu d’Andbank, amb Carles Aguareles com
a únic membre de l’equip

El 'Freestyle' aixeca el teló

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Carles Aguareles és el màxim exponent de l’esquí d’estil lliure del país i l’únic esquiador que forma part de l’equip de freestyle de la Federació Andorrana d’Esquí (FAE), que ahir va presentar la temporada de l’especialitat a la seu d’Andbank. El conjunt del Principat seguirà treballant durant tot el curs, de manera conjunta amb l’equip de la Federació Espanyola, que compta amb esportistes com Thibaut Magning, quart classificat al Mundial júnior de l’estiu passat a Nova Zelanda, o el mateix Javi Liso, un clàssic de la Copa d’Europa i del Món. “Això ens permet ser molt més competitius en termes esportius, compartir costos i dotar de més recursos la nostra estructura, a més, ens aporta un ambient i un clima propicis per acostar-nos als objectius dins de l’equip”, va explicar Carles Visa, director tècnic de la FAE.

Una de les conseqüències d’aquesta major amplitud pel que fa a recursos és la inclusió d’un fisioterapeuta al cos tècnic que treballarà completament orientat a la prevensió de lesions i al condicionament físic dels esportistes. La mala notícia de cara al curs que tot just arrenca és la baixa de l’esquiador Pau Rabassa, que va competir l’any passat però que enguany ha decidit fer un pas al costat per dedicar-se als estudis.

En l’àmbit competitiu, tant Visa com Aguareles van destacar el bon estat i moment de forma amb el qual s’ha arribat a l’inici de la competició un cop sembla que l’esquiador ha enterrat completament la llarga lesió que el va apartar de les muntanyes durant més d’un any. L’andorrà va obrir foc de manera oficial a la Copa del Món de Mòdena el cap de setmana del 3 i 4 de novembre, on va ser 23è i posteriorment va viatjar a Stubai, on va acabar 41è.

La Copa del Món de freestyle torna a escena els dies 11 i 12 de gener i Carles Aguareles té l’objectiu de mantenir la bona línia amb la qual ha començat la temporada, tot i que ara per ara es mostra molt conscient que les sensacions i l’aspecte mental són prioritaris. “Hi ha hagut alts i baixos però de moment la temporada ha anat prou bé, m’estic trobant molt millor sobre els esquís i recuperant la confiança.” En el vessant purament esportiu, l’esquiador admet que vol seguir creixent i valora així les seves possibilitats pel que fa a resultats: “Crec que mantenir les posicions que hem fet és primordial, vull seguir al Top-40 i tornar a aconseguir algun Top-25, lluitarem per això però sabem que hi ha coses a millorar en competició. Quan estic competint m’he de treure aquest fet del cap i intentar fer els trucs el millor possible.”

En clau de futur, Carles Visa va explicar que l’esquí d’estil lliure del país viu un moment baix pel que fa al nombre d’esportistes i per això s’està treballant en coordinació total entre el 360ºXtrem i l’ECAP per mirar de captar nous esquiadors i seguir cridant l’atenció de clubs que en un moment donat van decidir deixar de treballar aquesta disciplina. “Estem tots involucrats i d’aquí a poc esperem tenir companys per al Carles i esportistes que el rellevin, de corredors n’hi ha i ja hem fet algunes coses amb ells, encara són joves però esperem que puguin treballar amb nosaltres.”

JOAN VERDÚ, QUART A COOPER MOUNTAIN

La nit de dilluns passat, a l’estació de Cooper Mountain, als Estats Units, es va disputar la primera prova FIS de gegant, en què va participar l’esquiador andorrà Joan Verdú. Amb un temps de 2’21’’00, el del Principat va acabar a la quarta posició final i a una distància de menys d’un segon del tercer calaix del podi, concretament, a 76 centèsimes. D’aquesta manera, Verdú es va quedar a les portes de les medalles i a menys de dos segons del campió, el canadenc Trevor Phillip. El nord-americà Drew Duffy i l’alemany Alexander Schmid es van classificar en segona i tercera posició, respectivament, i van apartar-lo del podi. Les properes proves en què prendrà part Joan Verdú sempre que no hi hagi canvis en el calendari per causes meteorològiques, ni contratemps físics que li ho impedeixin, són la Copa del Món de Beaver Creek, el 30 de novembre i 2 de desembre, i la prova també de la Copa del Món de Val-d’Isère el 8 del mateix més.

El 'Freestyle' aixeca el teló

tracking