Poliesportiu

La nit més gran dels esportistes

Mireia Gutiérrez, Irineu Esteve i Mònica Doria tornen a endur-se el guardó com a millors esportistes del país a la Nit de l’Esport

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Palau de Gel de Canillo va acollir ahir la celebració de l’edició del 2018 de la Nit de l’Esport. De nou es va separar entre esports d’hivern i d’estiu per atorgar els guardons, i la fotografia d’esportistes premiats en categoria sènior va ser gairebé idèntica a la de l’edició del 2017. Irineu Esteve i Mireia Gutiérrez en esports d’hivern, i Mònica Doria, en estiu, van reeditar els guardons que ja havien aconseguit l’any passat. L’únic canvi va ser el premi per a Ferran Teixidó com a millor esportista d’estiu del país.

El corredor de muntanya, que va anunciar a l’octubre que deixa la competició d’alt nivell, va mostrar-se “content pel premi i pel reconeixement a la temporada”, i va afegir que “a més, ara que deixo l'equip de la federació, què millor que acabar amb un guardó com aquest”. Mireia Gutiérrez va arribar a la Nit de l’Esport quasi directament des dels Estats Units, on va competir diumenge a la tarda, i va manifestar que “sempre fa il·lusió tenir un reconeixement així, i ajuda a seguir motivada tots aquests anys”. Per últim, Mònica Doria va assegurar que “estic molt contenta de tornar a rebre el premi, perquè començava en categoria sub-23 i començava la universitat i no sabia com aniria l'any”. Irineu Esteve no va poder ser a la gala perquè diumenge va disputar una cursa a Noruega.

Premis promesa i per equips

Pel que fa a les promeses, l’atleta Nahuel Carabaña i la tennista, Vicky Jiménez Kasintseva van endur-se el premi entre els esportistes d’estiu, mentre que l’esquiador de muntanya, Sergi Casabella, i l’esquiadora de fons, Carola Vila, van fer-se amb el premi entre els esportistes d’hivern.

La Nit de l’Esport també va premiar els millors equips de l’any, que van ser la selecció masculina d’hoquei patins pel sisè lloc a l’Europeu de La Corunya, i la selecció femenina de 3x3 per la classificació pels Jocs, i per la victòria contra Estònia als Jocs del Mediterrani a Tarragona. L’altre guardó va ser pel millor equip de categories inferiors, i el va guanyar per la selecció masculina sub-19 de vòlei platja pel triomf a l’Europeu de Petits Estats.

Deu reconeixements més

El MoraBanc no pot optar al premi a millor equip per les bases que van generar polèmica els anys anteriors, i enguany va rebre un reconeixement per la Lliga Catalana que va guanyar a l’estiu en derrotar al Barça. En aquesta categoria també es va guardonar a Toni Bernadó i Jordi Casellas.

La resta de reconeixements de la Nit de l’Esport van ser per a Òscar Sonejee per la seva trajectòria, als Jocs Specials Olympics com a millor esdeveniment de l’any o al Gran Premi Principat d’Andorra de Vela per la seva 30a edició. La Creu Roja i Gol Solidari van rebre un premi com a entitats col·laboradores i es va recordar la memòria de Joan Besolí i Patrice Lozano.

La nit més gran dels esportistes

La nit més gran dels esportistes

tracking