ACB LLIGA ENDESA

Repte abans de l'aturada

El MoraBanc vol donar continuïtat a la seva inèrcia guanyadora en una pista tradicionalment aspra

El MoraBanc atropella el BaskoniaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El calendari donarà una treva per les finestres FIBA quan finalitzi la desena jornada de la Lliga ACB. El MoraBanc Andorra trepitjarà avui el Poliesportiu Fernando Martín (18.00 hores) per intentar superar un Montakit Fuenlabrada que acostuma a defensar la seva parcel·la amb fermesa. “No hi ha gaire temps per lamentar-se de les der­rotes ni per celebrar les victòries.” Són paraules de tècnic del MoraBanc Andorra, Ibon Navarro. L’experiència tricolor a la pista del carrer Grècia de la localitat madrilenya no és gaire favorable. En quatre enfrontaments, els de la capital d’Espanya han superat tres cops els andorrans i l’equip tricolor només ha pogut vèncer un cop, l’any passat (77-85) en un gran partit de Jaime Fernández.

Abans de viatjar a Madrid, Navarro va exposar que l’enfrontament davant el Fuenlabrada és “un partit molt important per seguir vius en la lluita per les set primeres places a la tornada de les finestres FIBA”. L’entrenador tricolor va explicar que el matx “serà molt complicat” i que el Fuenlabrada “és un rival dur”. “La seva pista [Poliesportiu Fernando Martín] és molt calenta i quan juguen a casa sempre ho fan amb un plus d’energia”, va afegir.

El Fuenla ve de perdre el seu compromís a la Champions, a la pista del Lietkabelis lituà (78-67), i aquesta participació europea permet al quadre madrileny, segons va apuntar Navarro, cansament a banda, “anar ficant jugadors que puguin estar fora de forma a dins de la dinàmica de l’equip”. En aquest sentit, una de les gran referències de l’equip de Néstor García, Marko Popovic, és baixa i no s’enfrontarà als andor­rans per una lesió muscular als isquiotibials de la cama esquerra. Aquesta absència, va comentar el tècnic vitorià, la poden suplir perfectament “jugadors com Marc García o Paco Cruz, que estan preparats per fer un pas endavant”. Bona prova de la reflexió de l’entrenador del MoraBanc es troba en el darrer partit del Fuenla a la Lliga Endesa. L’equip madrileny va sortir de l’Olímpic de Badalona amb una sorprenent victòria davant el Joventut. Després d’un pèssim primer quart, els homes de Néstor García van arribar al descans amb un desavantatge de 18 punts. Sota la direcció de Marc García i Paco Cruz, a la segona part un parcial estratosfèric de 36 a 62 va donar el triomf al Montakit Fuenlabrada (78-88).

Ibon Navarro és conscient que el partit d’avui exigirà al MoraBanc “treballar molt per tenir opcions, no només de guanyar, sinó de competir”. Els darrers resultats, tant a la Lliga Endesa com a l’Eurocup, ha omplert de confiança el dipòsit del grup. Una dinàmica guanyadora, a excepció de l’enfrontament al Poliesportiu davant Unicaja, al qual Reggie Upshaw posa data de començament. “Guanyar a la pista d’un equip llegendari com el Reial Madrid ens va donar la confiança que necessitàvem. Hem demostrat que podem guanyar qualsevol si estem com aquell dia.” El jugador de Tennessee considera al Fuenlabrada un equip format per molt bons jugadors i molt intel·ligents” i que, per tot plegat, els espera un “partit molt dur”. Upshaw creu que el MoraBanc ha d’estar “ajustat en defensa per intentar que no estiguin còmodes i forçar les seves pèrdues”.

Pel que fa a la infermeria, Moussa Diagne està disponible per al tècnic –dijous i ahir va exercitar-se pràcticament sense cap molèstia– i el seu concurs serà molt important per guanyar la batalla sota el cercle.

VELLS AMICS

Retrobaments destacats El partit d’avui permetrà alguns retrobaments entre companys i vells amics. Són els casos d’Oliver Stevic i de Diagne. El capità va militar al Fuenla la temporada 2015-2016, el curs anterior a aterrar a Andorra i el pivot senegalès ho va fer als dar­rers partits de la 2012-2013 i les dues posteriors. D’altra banda, Daniel Clark va vestir la samarreta del MoraBanc durant la campanya 2015-2016. Francesc Solana es tornarà a veure amb Salva Guardia i Ferran López, amb qui va coincidir a la secretaria tècnica del club madrileny.

tracking