EUROCUP

El MoraBanc certifica la bona ratxa a Europa amb un nou triomf (91-80)

El MoraBanc va sumar la tercera victòria consecutiva a l’Eurocup i segueix invicte quan juga com a local

El MoraBanc certifica la bona ratxa a Europa amb un nou triomf (91-80)Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

No hi ha gaire victòries més reconfortants que les treballades, les que no deixes de creure en allò que has plantejat i la moneda acaba caient de cara. Ahir, el MoraBanc Andorra es va tornar a imposar a un clàssic del bàsquet europeu com l’Estrella Roja per 91 a 80 i, a més, es va endur l’average, en el partit d’anada, la diferència va ser de sis punts. Amb el triomf d’ahir, els d’Ibon Navarro van obtenir la tercera victòria consecutiva a l’Eurocup i encara no han perdut a un Poliesportiu que s’ha convertit en un fortí continental,ja que tots els rivals que hi han passat, han acabat perdent.

El primer periode del matx va servir perquè els dos equips demostressin amb quines cartes sortien a guanyar la partida. El MoraBanc va deixar clar que buscaria trobar llançaments lliures de marca a través d’una circulació de pilota eficaç i l’Estrella Roja, que tiraria de físic per sumar des de la pintura. Dit i fet: Whittington va agafar les regnes anotant vuit punts consecutius, amb dos triples, mentre Zirbes i Ralgland es feien forts a la zona: el primer treballant al pal baix i el segon a través de penetracions elèctriques. Albicy i Vitali van acompanyar el pivot tricolor fins que van arribar els canvis. Al bàndol local, el relleu el va agafar Dylan Ennis, i al visitant, Billy Baron. Així va acabar un primer quart amb avantatge mínim: 25 a 20. Amb les espases ben afilades, Albicy va fer completament seu el perímetre anotant tres vegades més des dels 6,75, però només amb el francès no n’hi havia prou, el xoc va entrar en un terreny més físic i la superioritat sèrbia els va portar, poc a poc, a igualar el marcador. Fayes, Ojo, Zirbes i Baron des de fora van anar reduint el marge per arribar al descans amb el partit totalment igualat: 46 a 47, gràcies a un triple de Perperoglou sobre la botzina. El pas pels vestidors seguiria sense alterar la situació. Zirbes primer i Ojo després eren un malson a la pintura i ni Whittington, ni Stevic els podien parar, Ragland presumia de talent infinit i al MoraBamc li feia falta algú més que Albicy. Com si hagués estat escrit, va aparèixer, per fi, David Jelínek, que va trobar un aliat en la línia de tres, a més, en un 3+1 de luxe, va forçar quelcom millor que un nou avantatge pel seu equip: la quarta falta de Joe Ragland. A partir d’aquest moment, a l’Estrella Roja se li va fer de nit i els d’Ibon Navarro van aprofitar-ho per apuntar-se un parcial de 10 a 2 en tan sols tres minuts, que era autèntic oxigen. A deu pel final, màxim avantatge i 71 a 62 al marcador.

Milan Tomic havia de tornar a posar la carn a la graella i els líders serbis van tornar a posar la por al cos dels andorrans amb un 2 a 7 a l’inici de l’últim quart. La resposta no va trigar: Albicy al timó, Jelínek a la producció i una aparició que va ser clau: Michele Vitali es va posar la granota de feina i amb una demostració de confiança i coratge va mostrar la seva millor versió. L’italià va saber fer-se fort a darrere per sumar a davant des del triple i el tir lliure, però també per nodrir els companys de pilotes guanyadores a les mans d’Stevic i Shurna. L’Estrella Roja estava totalment KO i la impotència dels de Belgrad es va veure reflectida en Michael Ojo, que a poc més de mig minut pel final va fer una falta antiesportiva que el va esborrar del duel definitivament. Aquest era el desenllaç d’un matx en què el MoraBanc Andorra havia sabut patir sense deixar de sumar mai per acabar-ne gaudint.

LES CLAUS

Anotadors

Sis jugadors van arribar als 10 punts o més. Albicy en va fer 19, Jelínek 16, i Stevic, Whittington i Vitali van acabar el partit amb 10. L’aportació coral va ser determinant al final.

Parcials

Un 10 a 2 al final del tercer període i una nova estirada quan l’Estrella Roja s’havia apropat a l’inici de l’últim quart van demostrar que l’equip és sòlid i no deixaria escapar el matx

Joe Ragland

La quarta falta personal del base americà va deixar orfes durant massa minuts els seus companys, que van acusar la seva absència i van perdre el control del joc.

El MoraBanc certifica la bona ratxa a Europa amb un nou triomf (91-80)

El MoraBanc certifica la bona ratxa a Europa amb un nou triomf (91-80)

tracking