reportatge

El tovalló que va canviar la història

El representant Horacio Gaggioli guarda a una caixa forta de Crèdit Andorrà el primer contracte de Messi amb el Barça signat a un tros de paper.

El tovalló que va canviar la història

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Lionel Messi va arribar per primer cop a Barcelona el setembre del 2000 per fer unes proves amb l’FC Barcelona, i va signar el seu primer contracte amb el club català fa gairebé 18 anys, el 14 de desembre del 2000. La particularitat d’aquest document és que no va ser un document estàndard, sinó que el primer acord entre el futbolista argentí va rubricar-se en un tovalló de paper al bar del Club de Tennis Pompeia de la ciutat comtal.

En aquella taula hi havia els Messi, Leo i el seu pare Jorge, a més de Carles Rexach, en aquell moment secretari tècnic del Barça, i els representants de futbolistes Josep Maria Minguella i l’argentí Horacio Gaggioli. Havien passat dos mesos des de la prova que el menut jugador havia fet amb els blaugrana i el club no li donava resposta, i Gaggioli va arribar a amenaçar amb oferir Messi a altres clubs, entre ells al Reial Madrid, en no tenir una oferta ferma del Barça. L’entitat barcelonina va fer finalment l’oferta i l’acord entre les parts va quedar segellada en l’històric tovalló.

Però què se n’ha fet d’aquest tros de paper que va canviar la història del FC Barcelona i, possiblement també, del futbol? Doncs segons va publicar el mitjà web argentí Infobae, està dintre de les nostres fronteres a una caixa forta de l’entitat Crèdit Andorrà. Horacio Gaggioli, resideix al país des del maig de l’any passat, i admet al Diari que “Andorra m’ha meravellat, ja coneixia el país des de fa anys, i tenia clar que quan tingués l’oportunitat vindria a viure-hi”. Gaggioli és actualment l’agent de Marco Asensio. Va arribar a Barcelona com a futbolista als 70, i va iniciar-se en la representació al 1995. Ara té la seu de la seva empresa a Escaldes, com es pot comprovar al registre d’agents de la Reial Federació Espanyola de Futbol.

Gaggioli guarda el famós tovalló com un autèntic tresor. Segons explica, ha rebut diverses ofertes de gran quantia econòmica per desprendre-se’n com d’una empresa nord-americana, d’un museu de Tòquio o d’una casa de subhastes anglesa, però l’argentí sempre les ha rebutjat i té clar que només el cediria al Barça perquè llueixi al Museu Josep Lluís Núñez del club blaugrana. “Crec que hauria d’estar allà a un lloc preferent amb les pilotes d’or de Messi, ja que aquest paperet és el que ha canviat la història contemporània del Barça”, deia Gaggioli a Infobae. De fet, ja va haver-hi contactes perquè el document fos al museu blaugrana, però des del Barça van dir-li que era un document confidencial i preferien no exposar-lo fins que Messi deixés el club català o es retirés del futbol.

El tovalló que va canviar la història

tracking