EUROCUP

Primer triomf europeu del Morabanc fora de casa (73-79)

Un tercer quart superb, amb un parcial de 9 a 21, sosté la primera victòria fora de casa del MoraBanc Andorra a Europa

Primer triomf europeu del Morabanc fora de casa (73-79)AGENZIA FOTOLIVE

El bàsquet és molt capriciós. I volàtil. Aquest grup és el mateix que va ser esmicolat a Gran Canària, que va ser capaç de profanar el búnquer del WiZink Center i el que va escombrar Baskònia. No fa ni 10 dies, totes les alarmes estaven enceses. El projecte trontollava amb quatre derrotes consecutives i el MoraBanc Andorra es va centrar a trobar respostes i corregir la seva trajectòria. “Només havíem d’estar tranquils” va assegurar el tècnic Ibon Navarro quan s’havia superat el pitjor moment. Ara, l’equip està immers en el camí de rajoles grogues que el porti al Màgic d’Oz, a Ciutat Maragda, a la felicitat i l’equilibri.

Al PalaLeonessa, el MoraBanc va fer un altre pas important en l’escomesa i va lligar la quarta victòria consecutiva en 10 dies. Producte d’una metamorfosi tan esperada com desitjada, l’equip tricolor desborda confiança i llueix el somriure més dolç i captivador. Ara per ara, es mou com un equip brutalment atractiu que enlluerna sense ser-ne conscient o ni tan sols proposar-s’ho. És màgia. O química, o com dimonis es pugui definir.

El partit ja va començar enfocat pels tricolors en el llançament exterior amb dos triples, un de Shurna i un altre de Miki Vitali (10-10). Malgrat les intencions, als andorrans els va costar molt anotar en la primera mànega. A més van explotar poc el recurs de buscar Diagne a la pintura aprofitant que Eric Mika, el referent interior del Brescia, no hi va participar per lesió. Els italians van obrir escletxa (17-10) i van aprofitar que els de Navarro van baixar la intensitat defensiva. Dues esmaixades d’Upshaw van permetre descomptar i tancar el primer quart (19-16).

Al segon quart, el MoraBanc es va mostrar més agressiu en defensa i després d’una antiesportiva de Luca Vitali a Ennis, el quadre andorrà va agafar el control i va signar un parcial de 2 a 10. En aquest tram, els de Navarro van posar-se per davant en el marcador i ja no van perdre aquest privilegi. Al descans, un 38 a 40 amb tot obert.

La tornada de vestidors es va traduïr en un acte de fe. Els andorrans van trepitjar el parquet del PalaLeonessa disposats a liquidar el Germani Brescia per la via ràpida. Un parcial estratosfèric (0-17) de sortida va destapar la tercera mànega. Dos triples de Jelinek, un de Vitali i un bàsquet explosiu, productiu i estètic van alliberar el MoraBanc de qualsevol escrutini. 38 a 57 i la victòria al sac i ben lligada. Els italians, encongits, van trigar més de cinc minuts a anotar. L’ansietat i la precipitació van permetre l’equip tricolor, molt endollat i amb una circulació de pilota vertiginosa i una bona pressió, deixar al Brescia en només 9 punts en el quart i fer un pas important de cara a l’accès al Top-16.

L’últim capítol va oferir alguna creu en els visitants. Durant bona part del parcial, els andorrans van tenir prou en administrar correctament el coixí de punts però van acabar per desendollar-se i, tot i que el resultat no va perillar, sí van permetre al Brescia pujar-se a les barbes. L’equip italià es va envalentir aprofitant la relaxació tricolor i va maquillar la derrota amb el 73 a 79 final. Un triomf que permet el MoraBanc col·locar-se tercer al grup i a punt per rebre disssabte l’Unicaja.

LES CLAUS

Tercer quart

Un parcial de 0 a 17 va ser la clau que va obrir la porta. El MoraBanc no va tenir pietat del Brescia i va arrodonir un quart estratosfèric deixant l’equip italià amb només 9 punts.

Anotació

Fins a tres jugadors van acabar el partit per sobre dels 10 punts. Jelinek i Stevic (16) i Vitali (12) van liderar la primera victòria de l’equip fora de casa, que permet un pas endavant.

Defensa

Mmolt agressiva, sobretot al tercer quart. L’equip va demostrar que sap mossegar i que pot ser superior en aquesta faceta. No és senzill deixar Baskònia i a Brescia amb 73 punts.