Esquí de muntanya

Objectiu Copa del Món

La FAM va presentar ahir els dotze corredors de l’equip d’esquí de muntanya d’enguany, on Casabella i Serra s’estrenen com a sèniors i Andrea Sinfreu s’incorpora

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Federació Andorrana de Mun­tanyisme va presentar ahir l’e­quip d’esquí de muntanya que enguany competirà a la Copa del Món i al Campionat del Món. Un total de 12 esquiadors defensaran els colors del Principat, entre ells Sergi Casabella i Carles Serra, que s’estrenen en categoria sènior, i Andrea Sinfreu, que s’incorpora al planter en edat júnior. A la roda de premsa, el director tècnic, Carlo Ferrari, va deixar clar que “el nostre objectiu principal és fer un bon paper a la Copa del Món”, per això, els entrenadors Xavier Comas, Xavier Capdevila i David Fillet seran els encarregats de la preparació dels esquiadors sobre el terreny. “Hi ha esquiadors joves que aporten ganes i veterans que aporten experiència. És una molt bona combinació”, explicava Capdevila. L’apartat mèdic el controlaran l’osteòpata Roger Font, també fitxat enguany, Bernat Escoda, Alicia Aleix i Alba Reguan.

En el vessant competitiu, Xavier Areny, màxim exponent andorrà de la disciplina, es va mostrar prudent a l’hora de definir els seus objectius. “M’agradaria estar al Top 30 de la Copa del Món, però és un esport que creix molt any a any i fins que no hagin passat dues curses, no ho podrem definir.” L’esquiador, però, no va tenir pels a la llengua a l’hora d’asse-nyalar que a l’esport li manquen suports “l’Estat ens pot ajudar amb altres coses a banda de les beques: tenim bons esportistes joves, que no decideixen seguir competint perquè no veuen que puguin tenir un futur en l’esquí de muntanya i fer carrera durant deu o quinze anys”. Per altra banda, Areny va elogiar la FAM per la seva implicació: “com a Federació, no tenim res a envejar a altres països, estem en un camí molt professional”.

La Copa del Món, que enguany torna a Andorra el 27 i 28 de gener amb la tradicional cursa de la Font Blanca, comença amb un calendari molt exigent: entre els dies 18 i 20 de gener obre foc a Bischofshofen, Àustria, una prova nova en la competició. Posteriorment arriba al Principat i el 2 i 3 de gener viatja a França. En total està compresa per sis curses, a les quals els andorrans afegiran el Mundial, que es disputa el dia 9 de març a la localitat suïssa de Villars du Ollon.

Encara en clau federativa el seu president, Jaume Esteve, va anunciar que si no hi ha cap sorpresa, tots els viatges de la delegació andorrana durant el curs que enceten, seran neutres a nivell d’emissions de diòxid de carboni. Aquest fet serà possible gràcies a l’acord al qual s’ha arribat amb les empreses Ecotècnic –nou partner ecològic de la FAM– i Lavola, ambdues dedicades a la sostenibilitat. Així, l’entitat es converteix en el primer equip, com a mínim, de la Copa del Món d’esquí de muntanya que fa un esforç per arribar a la neutralitat en nivells de diòxid de carboni. Aquest acord, segons Esteve, lliga perfectament amb els seus valors: “per ser en aquest equip demanem als atletes compromís, actitud i finalment resultats, si compleixen aquestes tres premisses, poden ser a la Copa del Món o al Mundial”. Esteve afegia que cal tenir en compte que els esquiadors no són professionals i aquest fet els condiciona, sobretot per la manca de disponibilitat i la necessitat de compaginar l’esport amb altres obligacions.

Objectiu Copa del Món

tracking