Eurocup

Seguir sent forts al Poliesportiu

El MoraBanc Andorra enceta aquesta nit la segona volta de l’Eurocup contra el Galatasaray

Punt de partida i deures pendents per al MoraBancFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El MoraBanc Andorra inicia aquesta nit al Poliesportiu (20.00 hores) contra el Galatasaray la segona volta de l’Eurocup en un grup amb igualtat màxima en què ja no només cada partit, sinó cada possessió serà important, tal com va assegurar el tècnic Ibon Navarro. “La classificació passa per competir a tots els matxs, ja no guanyar o perdre, perquè amb la igualtat que estem veient, una cistella amunt o avall et pot posar primer o cinquè”, va destacar l’entrenador basc, que a més, va afegir que “no es pot tirar cap partit perquè el vagis a perdre perquè dos punts et poden costar la classificació, així que anirem a guanyar els tres duels de casa i els dos de fora”.

El primer escull en la fase decisiva per intentar ser al Top-16 és el Galatasaray, que a la primera volta va vèncer per 11 punts els tricolors, i Ibon Navarro va manifestar que “és molt important guanyar aquest partit, i si puguéssim competir per l’average, molt millor”. Sobre el rival, el tècnic va destacar que “és un equip amb una categoria, qualitat i talent, especialment amb els jugadors americans, brutal” i va explicar que una de les claus del matx serà “intentar limitar les seves vies d’anotació, que en són moltes. Si ho fem, estarem dintre del partit segur”. En una línia similar es va mostrar Dylan Ennis, que va declarar que “hem de ser agressius perquè juguem contra un gran equip i hem de treballar per ser forts mentalment”, i va agregar que “és important protegir casa nostra i a l’ACB no ho hem fet tant com a l’Eurocup”.

Tot i que l’espectacular triomf contra el Madrid encara està a la retina, tant des de la banqueta com des del parquet van demanar passar pàgina per centrar-se en el futur. Navarro va manifestar que “igual que intentem oblidar les derrotes, fem el mateix amb les victòries. La de l’altre dia va tenir repercussió i té prestigi, però a nivell classificatori compta com les altres”. Dylan Ennis, de la seva banda, va declarar que “la temporada és llarga i no ens podem centrar només en això, volem seguir guanyant i no quedar-nos aquí”.

Pel duel d’aquesta nit tornarà a ser baixa David Walker, que es va lesionar el turmell el 26 de setembre i que havia d’estar un mes de baixa, que després es van convertir en dues setmanes més. Preguntat ahir pel seu estat, el tècnic no va voler posar un termini perquè reaparegui i va explicar que “és una qüestió complicada perquè no és una cosa que hagi de desaparèixer de la ressonància de l'ecografia o de la radiografia. És una qüestió que arribi un moment en què ell sigui capaç de jugar i de moure's i de fer coses normals amb aquest edema” i va cloure que “hem d’anar dia a dia i veure quan pot pujar la càrrega. Pot ser demà passat, en 2 setmanes o en un mes”.

HENTON, JA AMB EL GRUP

L’última incorporació del MoraBanc Andorra, l’aler nord-americà Ladontae Helton, ja és al país i ahir va fer els dos primers entrenaments amb la resta de l’equip, tot i que no està clar que debuti aquesta nit contra el Galatasaray. Ibon Navarro va assegurar que “ha fet dos entrenaments i al final tenim quatre alers i ell ve com a cinquè” i va agregar que “si ho necessitem, comptarem amb ell, però ha fet una sessió embenat i una altra sense bena, no sé si ens podrà ajudar gaire”.

Sobre què pot aportar Henton a l’equip, el tècnic va destacar que “té un bon físic, té punts i necessita assentar-se a una lliga tan exigent com l’ACB”. A més, Navar­ro va afegir que “ens podrà aportar potència física a la línia ex- terior, sobretot en l’aspecte defensiu, una de les coses en què més trobem a faltar a Walker”. També va parlar sobre el nou fitxtge Dylan Ennis, que va jugar contra ell en l’etapa universitària, i que va manifestar que “pot ser una bona ajuda, no tant perquè pugui fer bons punts i bones jugades, sinó perquè els exteriors podrem respirar una mica més”.

tracking