Esquí de fons

Nou curs, ambició a fons

La FAE va presentar la temporada d’esquí de fons i els objectius d’Irineu Esteve i Carola Vila

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Federació Andorrana d’Esquí (FAE) va presentar ahir a la seu d’Andbank la temporada d’esquí de fons 2018-19 i els objectius d’aquest curs per a Irineu Esteve i Carola Vila, els dos esquiadors del país en aquesta modalitat. A la roda de premsa, a banda dels esportistes, també hi van ser Josep Pepi Pintat, president de la FAE; Josep Maria Cabanes, en representació d’Andbank com a patrocinador; l’entrenador de l’equip de fons, Joan Erola; i l’exesquiadora i ara entrenadora, Laura Orgué.

Tant Pintat com els dos tècnics van destacar la bona feina que s’ha fet des de la federació, i el mateix president va vaticinar que “aquest any hi haurà alguna sorpresa a nivell de resultats, vull agrair la feina que està fent l’staff i els resultats que estan obtenint”. A nivell competitiu, Joan Erola es va mostrar satisfet del que s’ha pogut fer durant la pretemporada d’enguany, que la climatologia local els permetrà entrenar a casa, a l’estació de la Rabassa; i del rendiment dels esquiadors en les sessions de preparació a Itàlia de la setmana passada.

De cara al curs que s’obre les pròximes setmanes, Erola va ser clar a l’hora de fixar els objectius per a Irineu Esteve. “L’any passat ens va quedar certa espina a la Copa del Món i aquest any l’objectiu principal és tenir més presència en aquest circuit i situar-nos al Top 30, si pot ser, més d’una vegada”. A les paraules de l’entrenador s’hi va afegir el mateix esquiador, que enguany afronta la seva última temporada en la categoria sub-23 i per tant, té l’oportunitat de competir al Mundial com un dels experts de la disciplina en aquestes edats: “el mundial sub-23 i el Top 30 a la Copa del Món són els principals objectius que tenim”. Malgrat que se centra en les dues competicions anteriors, cal destacar que Esteve també participarà al mundial absolut.

Pel que fa al futur més immediat de Carola Vila, la seva entrenadora, Laura Orgué, també es va mostrar convençuda que el bon paper de l’esquiadora durant la temporada passada es confirmaria enguany i es traduiria en una millora notable: “l’any passat ja vam estar en un Top 10 a la Copa d’Europa, i aquest any volem consolidar-nos en aquestes posicions capdavanteres. També volem aconseguir-ho en el mundial júnior”. L’objectiu és, sens dubte, ambiciós. Vila, que afronta la que serà la seva última participació en categoria júnior, no amagava que l’exigència és màxima i que no valen les excuses. “És el meu últim any júnior, és especial. Se’ns ha acabat dir que som petites i el que esperem és tenir una posició regular al Top 10 de la Copa d’Europa, a més, és l’últim any que competim al Mundial júnior i volem treure’n un bon resultat”.

Tant Irineu Esteve com Carola Vila treballen ja amb la vista posada a la primera cursa de la temporada, una prova FIS que es disputa a la localitat noruega de Gaalaa i on tots dos prendran part. I és que a partir d’aleshores, el calendari no els donarà cap mena de marge, només vuit dies després, l’esquiadora es desplaça a Itàlia per participar en una nova prova FIS i Esteve debuta a la Copa del Món, novament a Noruega, a la ciutat de Lillehammer. Per a Vila, l’estrena a l’OPA (Copa d’Europa) no arriba fins d’aquí a un mes, en una cursa que disputa a Premanon, França.

L’esquí de fons andorrà va donar ahir el tret de sortida a un nou exercici i ho va fer amb l’ambició i la confiança intactes. Els primers passos del curs han deixat grans sensacions que segur que els esquiadors aniran confirmant a mesura que avanci la temporada.

Nou curs, ambició a fons

tracking