Temporer Ladontae Henton

L’aler nord-americà s’incorpora a la plantilla del MoraBanc Andorra durant el pròxim mes per reforçar el joc exterior de l’equip

Temporer Ladontae HentonXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El MoraBanc Andorra va anunciar ahir la incorporació de LaDontae Henton pel proper mes, per reforçar el joc tricolor de l’equip per la lesió de David Walker, que encara no s’ha pogut estrenar aquesta temporada. Henton és un aler nord-americà de 26 anys i 1,98 metres que prové dels Agua Caliente Clippers, l’equip vinculat que Los Angeles Clippers té a la lliga de desenvolupament dels Estats Units. Amb l’equip californià l’any passat havia disputat 47 partits, i va jugar una mitjana de 34 minuts, on va anotar 15,8 punts i va capturar 4,8 rebots.

Henton és un aler físic format a l’institut d’Eastern, a Michigan, i que va passar la seva etapa universitària amb els Providence Friars, on va jugar quatre temporades. Durant aquests anys va convertir-se en un dels jugadors fer una mitjana de 19,7 punts, 6,5 rebots i 1,4 assistències a la seva última temporada), i en alguns moments també va jugar sobre el parquet com a aler pivot. Un cop acabada la carrera a la universitat, va inscriure’s al draft de l’NBA, on no va sortir escollit.

La Lliga Endesa no serà nova per ell, ja que a la temporada 2015-2016, la seva primera com a professional, va jugar a les files del CB Sevilla, amb qui ja va visitar el Poliesportiu d’Andorra. En aquesta temporada a la capital andalusa els seus números van ser més discrets, i va sumar 6 minuts i 2 rebots en els 13 minuts de mitjana disputats per partit.

Després de deixar Sevilla, va iniciar una aventura a la lliga de Filipines, a les files dels Alaska Aces, on va convertir-se en l’estrella de l’equip, i va portar l’equip als quarts de final del play-off pel títol. Un cop acabat el campionat filipí, Helton va tornar al seu país natal per jugar la lliga de desenvolupament a les files dels Santa Cruz Warriors, equip vinculat dels Golden State Warriors, on va fer 13,6 punts i 5,3 rebots per partit.

El director general del MoraBanc Andorra, Francesc Solana, va manifestar que “és un jugador més per la rotació exterior en un moment en què la baixa de Walker ens està penalitzant”, i va agregar que “és un jugador atlètic amb bon llançament de 3 punts que ens pot ajudar força”.

Punt d'inflexió

La històrica victòria de diumenge a la pista del Reial Madrid encara ressona, i des del club esperen serveixi per marcar un canvi a l’inici de temporada que estava tenint l’equip a nivell de resultats. Francesc Solana va assegurar que “espero que aquesta victòria sigui l'inici d'una bona dinàmica i que puguem ser competitius i donar alegries a la nostra gent, que al final és per qui juguem”, i va afegir que “estem contents perquè l'equip segueix creient en les coses que fa tot i els mals resultats, i hem de seguir així”.

El director general de l’entitat també va destacar que “encara que no sigui un punt d’inflexió, nosaltres hem de seguir creient en això”, i va cloure que “el calendari no canvia per haver guanyat al Madrid i és exigent. Necessitem a la nostra afició més que mai perquè ens ajudi ena aquests partits complicats”.

De la seva banda, el capità Oliver Stevic va declarar que “hem de pujar la feina als entrenaments perquè ara no tenim cap excusa. Hem guanyat el campió d'Europa a la seva pista i no podem baixar el nostre nivell”.

A LA VENDA ELS ABONAMENTS DE LA COPA DEL REI DE MADRID

L’ACB va posar ahir a la venda els abonaments per la Copa del Rei que es disputarà entre el 14 i el 17 de febrer al WiZink Center de Madrid. Els packs per viure la Copa es poden comprar a llocs web acb.com i copadelreyacb.com. Per a aquesta cita, l’organització ha preparat 11 categories diferents de preus, i els aficionats que comprin els abonaments fins al 4 de desembre tindran un 10% de descompte. En aquest primer període de venda l’import anirà dels 120 als 495 euros, i un cop acabi la venda anticipada, dels 130 als 550 euros. La primera fase de venda és per als aficionats generals, i l’ACB reserva una quota d’abonaments per als equips que aconsegueixin classificar-se per a la Copa del Rei. L’inici del compte enrere de la competició es va celebrar al WiZink Center amb la presència d’autoritats de la Comunitat de Madrid, i del president de l’ACB, Fernando Martín, que va declarar que “la Copa és un torneig exemplar per qualsevol altre esport”, i va afegir que “sincerament, crec que és molt complicat trobar una competició d’aquestes característiques a Europa”.

tracking