ACB LLIGA ENDESA

Victòria històrica a Madrid (105-107)

El MoraBanc Andorra guanya per primer cop el Reial Madrid a domicili amb una gran actuació en l’àmbit col·lectiu

Victòria històrica a Madrid (105-107)

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El MoraBanc Andorra va fer ahir història després de vèncer per primer cop el Madrid a la capital espanyola en una exhibició col·lectiva del conjunt d’Ibon Navarro. Els tricolors van anar tot el partit per davant, però van acabar patint per la qualitat del conjunt blanc i per algunes decisions arbitrals més que discutibles. Però els del Principat, que estaven immersos en una ratxa dolentíssima, no van ensor­rar-se, van aguantar el campió d’Europa i de l’ACB.

Els jugadors havien reconegut a la prèvia que era un dia per jugar sense pressió en què l’equip no tenia absolutament res a perdre pel favoritisme i gran qualitat del Madrid, i ho van demostrar. Els primers deu minuts van ser una exhibició en l’àmbit ofensiu, en especial amb una de les armes que més està fallant aquest inici de curs: el triple. Fins a set en el primer quart, amb més del 60% d’encert, quan la mitjana tricolor a l’ACB estava sent la pitjor de tota la competició, amb només un 26%. I aquest encert va tenir nom i cognoms, Andrew Albicy, que va acabar el primer quart amb 12 punts i un 4/4 des de més enllà de 6,75. Del costat blanc era Sergi Llull qui aguantava el Madrid, que va arribar a anar nou avall, però que va acabar a set (26-33).

La tònica es va mantenir al segon quart, amb un intercanvi de cops, que en condicions normals pot semblar suïcida per la qualitat que tenen els blancs, però que el MoraBanc va saber entomar molt bé. Sobretot quan Carroll va treure el fusell amb quatre triples seguits, on els del Principat van saber aguantar per arribar per davant al descans per 58-59, un marcador més propi d’NBA que de la Lliga Endesa. De fet, només en dues ocasions abans el Madrid havia rebut 59 o més punts al descans.

El pas pels vestidors va esperonar, si cap, encara més els tricolors, que jugaven còmodes al Wizink Center alternant el joc interior amb els llançaments de fora que ahir van donar vida al MoraBanc Andorra. Al davant hi havia el millor equip d’Europa, però els homes d’Ibon Navarro no van acoquinar-se en cap moment i van arribar a situar-se 12 punts al damunt fins a fer emmudir el pavelló del conjunt blanc. Amb el 84-92 s’entrava al quart final, amb el partit en un bon lloc per al MoraBanc, però conscients que els últims deu minuts passarien com si en fossin 50. I el partit es va fer llarg, sobretot al tram final, quan tres jugadors del MoraBanc eren eliminats per faltes personals.

El Madrid s’apropava, però sense posar-se per davant, fins que un triple de Vitali situava el 101-105 a 32 segons que semblava definitiu. Però, liderats per Car­roll, que va acabar amb 32 punts, van empatar a 105 a 25 segons. Allà va aparèixer Dylan Ennis, amb una espectacular penetració per tornar a posar els tricolors 2 amunt a tres segons per al final. Llull va tenir un últim triple per tirar a les escombraries tota la feina del MoraBanc, però va sortir fora i els tricolors van vèncer, per primer cop, el Reial Madrid a domicili.

LES CLAUS

El triple

Els tricolors van anotar fins a 13 llançaments des de la línia de tres punts, el que va suposar un 43% d’encert, quan la mitjana de l’equip no arribava ni tan sols al 30%.

El bloc

Set dels homes d’Ibon Navarro van anotar 10 o més punts, en un triomf del col·lectiu. Albicy, Diagne, Shurna, Jelínek, Ennis; Vittali i Whittington van superar els 2 dígits.

Les faltes

Tres jugadors del MoraBanc Andorra van ser eliminats al partit d’ahir. A més, el Reial Madrid va llançar 42 tirs lliures, pels només 19 que del conjunt del

Principat.

Victòria històrica a Madrid (105-107)

tracking