ACB LLIGA ENDESA

Encara més difícil

El MoraBanc Andorra, immers en una mala dinàmica a l’ACB amb quatre derrotes seguides, visita la pista del Reial Madrid

Encara més difícilFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Joaquín Ca-par­rós, entrenador de futbol amb una àmplia trajectòria a les banquetes, va encunyar quan estava al Llevant l’expressió visitar el dentista quan havia de jugar als camps de Madrid o Barça. Doncs això és el que té aquesta tarda el MoraBanc Andorra al Wizink Center (17.00 hores), una cita amb el dentista en què l’odontòleg també va de blanc, té el nom de Reial Madrid, i és, possiblement, el millor equip d’Europa a hores d’ara. Si a això se li suma la dinàmica dels tricolors a la Lliga Endesa, on sumen quatre derrotes consecutives i no hi guanyen des del 5 de setembre, les previsions per al duel d’aquesta tarda no serien les millors.

Però si una cosa té l’esport, és que és imprevisible, i segurament per això és una de les passions més grans arreu del planeta. La lògica diu que el Madrid hauria de guanyar avui, però aquesta paraula no sempre existeix sobre el parquet, i una victòria tricolor serviria de punt d’inflexió pel mal inici de temporada que està fent el MoraBanc, tal com va admetre David Jelínek, que va assegurar que “ara mateix per a nosaltres qualsevol victòria és important, però guanyar el Madrid podria ser un plus per a nosaltres”. En aquest sentit, Ibon Navarro va destacar que “el que millor li ve a l’equip són les victòries, però no a qualsevol preu, sinó veure’s al camp competint amb les sensacions que tenim moltes vegades entrenant de tenir molta energia, ser agressius i tenint encert”.

L’entrenador basc també va mostrar-se conscient de la qualitat del rival, i va manifestar que “el d’avui és un partit que ara mateix cap equip ha estat capaç a tot Europa de treure’l endavant”, i és que el Reial Madrid ha començat la temporada amb un espectacular balanç de 12 victòries i cap der­rota, amb l’últim triomf aconseguit divendres a l’Eurolliga a la pista del Zalguiris Kaunas per 79-90.

Navarro creu que una de les claus al Wizink Center és “estar tranquils, mantenir la calma i no tornar-nos bojos quan ells entren en el moment d’èxtasi basquetbolística brutal”, i va agregar que “el més important és anar allà, fer un bon partit i intentar guanyar, sabent que és possible que per la seva qualitat no puguem aconseguir-ho encara que fem bé la nostra feina”. Per últim, el tècnic va lloar el bloc blanc per sobre de les individualitats, i va cloure que “és impossible destacar un jugador, i ara mateix no hi ha cap altre equip igual a Europa. L’equip està per sobre de les individualitats i això és el que els fa ser el millor equip del continent”.

RAFA LUZ JUGARÀ EL SEU PARTIT 200 A L'ACB, ON VA DEBUTAR EL 2009

Rafa Luz està avui d’aniversari, i és que si no hi ha cap contratemps d’última hora, disputarà el seu partit 200 a la Lliga Endesa. El brasiler va formar-se a la pedrera de l’Unicaja, i va fer el seu debut a l’ACB el 5 de desembre del 2009 en el duel que els malaguenys van guanyar per 92-73. En aquell partit, Luz va disputar 17’14” i va finalitzar el matx amb 5 punts, 3 rebots, 2 assistències i 7 de valoració. Des de llavors, ha jugat ACB a Granada, Alacant, Obradoiro i Baskonia abans de fitxar a l’estiu pel MoraBanc.

tracking