EUROCUP

Destronats

El MoraBanc Andorra tanca la primera volta de l’Eurocup amb una derrota, però manté intactes les seves opcions de Top-16

DestronatsAS MÒNACO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Partint d’un exercici descarat i desvergonyit, el MoraBanc Andorra havia d’espolsar-se la llosa de quatre derrotes consecutives a la Lliga Endesa amb un triomf a Mònaco que li permetés guanyar crèdit i autoritat. L’equip es presentava a l’Stade Louis II amb la convicció de tenir la lliçó apresa i de lluitar contra la seva psique. Aquesta mentalitat que es trenca en moments puntuals i que ensorra tota la química necessària per aconseguir guanyar en una pista tan aspra com la de l’AS Mònaco. És a Europa on els tricolors havien mostrat la seva cara més amable. Massa pendular, l’equip d’Ibon Navarro assegura els partits al Poliesportiu, i malgrat perdre, havia deixat bones sensacions a Istanbul i Belgrad. Ahir a Mònaco no va ser diferent. Derrota (81-73) a pesar de mantenir-se vius bona part del matx i penalitzats per les individualitats del rival.

El MoraBanc va despatxar un seriós primer quart. Després d’un temps mort demanat per Navarro amb 14-6 de sortida i amb Kikanovic i Hummer dominant la pintura, els andorrans es van corregir amb un parcial de 0-7 (16-15). La mànega va cloure amb un alleyhoop resolt per Diagne –que va signar 8 punts en aquest parcial– i amb l’equip tricolor dominant (18-19). Un parcial 2-11 va permetre el MoraBanc acabar amb bones sensacions. Tot i això, l’eficàcia en el tir exterior es trobava a faltar (0 de 6) i l’equip, tot i trobar-se còmode, no acabava d’esvair els dubtes.

El segon parcial va mostrar l’AS Mònaco intentant adormir el partit i amb el MoraBanc caient en el parany. Dos triples consecutius de l’equip de Saso Filipovski van eixugar la diferència i van tornar el conjunt monegasc l’administració de l’avantatge. Les opcions pel MoraBanc passaven forçosament per cargolar la defensa i, novament, l’equip no semblava respondre a les exigències. Cinc punts consecutius de Rafa Luz –amb triple inclòs– (35-36) permetia recuperar el govern als andorrans. El descans va ser benvingut pel conjunt tricolor. Redefinit i lluitant per mantenir-se viu, el partit demanava més aplicació en defensa i afinar el canell. Amb tot, els 14 punts de Gerald Robinson no espantaven els de Navarro, que enfilaven els vestidors en igualtat de condicions (44-44).

Un triple d’Ouattara i un parcial 9-2 en contra donava l’agre benvinguda al tercer quart (53-46). El MoraBanc es desfigurava. Pilotes perdudes i desconnexions que permetien el Mònaco començar a sentir-se més còmode (61-53). Els tricolors només van poder anotar 12 punts en aquesta mànega i l’equip semblava desactivat. Es va exigir més al darrer acte el cinc tricolor i un 0-7 de sortida els va fer guanyar pulsacions. El MoraBanc cotitzava a l’alça però les seves accions es van desplomar amb una producció ofensiva irregular i encaixant un 0-6 que va acabar de desnivellar el partit. El conjunt andorrà clou la primera volta de la primera fase de l’Eurocup amb la tercera derrota.

LES CLAUS

El tir exterior

Un 15% d’efectivitat en el llançament des del punt de 6,75 (3/20) és una pobra xifra. L’encert des del perímetre ha de poder corregir partits on es cometen errades. No va ser el cas.

Segona part

En els dos últims quarts el MoraBanc va tornar a mostrar la seva versió més erràtica. Desconnexions, pèrdues de pilota, manca d’encert i encongit en els moments clau.

Homes clau

L’equip ha de netejar la ment i jugadors clau en la pissarra han d’aparèixer i aportar molt més. Les aportacions d’homes com Albicy, Shurna o Ennis es van trobar molt a faltar.

tracking