La dissetena edició de la Copa d'Andorra vol fer un pas endavant

Amb 1.300 participants l’any passat, la federació somia de superar la xifra

La dissetena edició de la Copa d'Andorra vol fer un pas endavant

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La dissetena edició de la Piolets Park Copa d’Andor­ra d’esquí de muntanya va presentar ahir el seu calendari. Un total de vuit proves, repartides en quatre verticals i quatre travesses per equips.

L’edició d’enguany es desprecinta amb la vertical nocturna del Pas de la Casa el 9 de desembre i clou el 31 de març amb la travessa per equips a Arcalís organitzada per l’ECOA. Una de les novetats d’enguany és la inclusió d’una nova cursa, l’Skimo 2, adreçada als joves, i on podran participar, per equips, cadets i juniors. La prova, que tindrà lloc el 24 de febrer per Grau, Sorteny i Arcalís, s’emmarca el mateix dia de la celebració de l’Skimo 4. El director tècnic de la Federació Andorrana de Munta-nyisme (FAM), Carlos Ferrari, va destacar que “l’any passat vam tenir uns 1.300 participants entre totes les categories i uns 1.500 comptant la Font Blanca. Enguany, ens volem marcar el repte d’arribar als 2.000”. Ferrari va lamentar l’absència de la prova individual en aquesta edició de la Copa d’Andorra, ja que se celebra la Copa del Món a la Font Blanca. El president de la FAM, Jaume Esteve, va apuntar que “estem fent reunions amb diferents clubs i amb la federació catalana hem intentat fer el calendari més favorable possible”.

Tal com és habitual, seran sis les proves puntuables, i d’aquesta manera es dona l’opció als participants de descartar-ne alguna si així ho desitja. Des de l’organització es tindrà en compte els sis millors resultats de cada esportista a l’hora de confeccionar la classificació general.

tracking