Prioritat a l'aspecte mental

Francesc Solana considera que augmentar la confiança de certs jugadors és el primer objectiu del MoraBanc Andorra

Prioritat a l'aspecte mentalFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El director general del MoraBanc Andor­ra, Francesc Solana, va radiografiar ahir els problemes que impedeixen que a hores d’ara l’equip tiri endavant els partits, i sobretot sigui incapaç de revertir situacions adverses malgrat igualar el marcador en diverses fases del joc i contra qualsevol rival: “Els errors ens penalitzen molt mentalment al llarg d’un partit. Necessitem més jugadors amb confiança. Jelinek, Ennis i Vitali, per exemple, tenen bons moments, però hi ha errors que els penalitzen massa, necessitem recuperar aquesta confiança de la línia exterior, fem coses bé, però no arribem a guanyar”. Encara en aquesta línia, apuntava novament a la plantilla per tornar a generar una comunió única entre públic i equip: “els jugadors són els primers que han de creure que tenim un bon equip i que podem competir contra qualsevol”. Pel que fa al partit de dissabte davant l’Iberostar Tenerife, el director general andor­rà, feia evident que l’escenari és conegut i repetitiu: “sempre fem un gran esforç per estar dins del partit. Ahir –per dissabte– fem un mal inici, un segon quart i un inici del tercer a molt bon nivell i quatre minuts ens tornen a desequilibrar”. Tot passa, doncs, per reduir les errades fruit de la precipitació i augmentar la solidesa defensiva; en tots dos casos, la duresa mental i el fet de creure en les possibilitats individuals i col·lectives, és essencial.

El que és clar, és que el MoraBanc és un conjunt que a nivell anotador és força regular i al qual, malgrat que li urgeix sumar efectius que vegin cistella habitualment, no li costa tancar els partits per sobre dels 80 punts com a mínim. La clau per fer-los bons, “buscar l’equilibri per no rebre tants punts, en la part ofensiva, som regulars a casa i a fora, però els rivals ens anoten amb molta facilitat, sobretot a l’inici dels partits”.

En aquest sentit, Solana reconeixia que la baixa d’un puntal com David Walker ha fet molt mal i caldrà fer-hi front unes dues setmanes més: “s’ha vist que era una baixa important i ens donava molt equilibri a nivell ofensiu i defensiu. Podíem suplir la seva baixa dues o tres setmanes però ara ens està costant. Esperem que pugui estar amb l’equip d’aquí a dues setmanes”.

Els d’Ibon Navarro afronten a partir d’ara un calendari farcit de rivals d’Eurolliga: Madrid, Baskonia i Unicaja. “són partits que s’afronten sense res a perdre i molt a guanyar”. El director general hi confia, falta que l’equip ho faci.

tracking