Ibon Navarro programa un entrenament de “càstig”

El curs tot just comença i no cal encendre cap alarma, però la imatge de dissabte a Gran Canària ha deixat certa preocupació

Ibon Navarro programa un entrenament de “càstig”Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Mirades perdudes, un silenci tan intimidador com lògic, alguns jugadors embotits en els seus auriculars i el cos tècnic intercanviant opinions. Aquesta era la fotografia que es veia a l’aeroport de Gran Canària abans que la plantilla del MoraBanc pugés a l’avió de tornada. Poques paraules. No calien i no era el moment. Cada jugador i cada membre del cos tècnic seguia mastegant mentalment el partit de dissabte i fent-se moltes preguntes. La imatge, la nul·la capacitat de reacció i competir sense ànima han estat aspectes que han fet mal a la cúpula i cos tècnic del club.

Després del partit, el tècnic, Ibon Navarro, que no va amagar la seva decepció, i el director general, Francesc Solana, van mantenir una cimera en un dels despatxos adjacents al vestidor del MoraBanc al Gran Canària Arena. Calia reflexionar. L’entrenador vitorià va decidir que l’equip anés a exercitar-se només trepitjar Andorra. Ahir, els jugadors van treballar el tir al Poliesportiu i van repassar, en una reunió col·lectiva amb sessió de vídeo, algunes de les errades comeses a Gran Canària. “Hi ha un problema de rendiment individual” apunta Solana. “Hi ha massa jugadors que ara mateix no estan al seu nivell, i sobretot, hem de millorar l’aspecte defensiu”, comenta. El director general mostra el seu desencís sense embuts. “No vam tenir ni actitud ni ganes de voler competir. Ens ha de fer reflexionar i veure que hi ha gent que no està bé. Nosaltres necessitem rendiment immediat”, afegeix. Solana argumentava que “a Gran Canària ha estat un problema global, d’equip, no d’un jugador”. “No han demostrat ni l’entusiasme ni la il·lusió per defensar aquesta samarreta”, apunta amb cruesa. “La derrota de dissabte ha estat un toc d’atenció important, perquè acabem de començar i això no pot tornar a passar”, sosté. El MoraBanc ha fet una pretemporada excel·lent, es va apuntar una treballada i patida victòria a casa contra l’UCAM i, tot i la derrota a Istanbul, l’equip semblava ferm. La derrota al Poliesportiu davant el BAXI Manresa fa trontollar els fonaments. “Aquella derrota ens va fer molt mal i s’ha demostrat”, comenta Solana com una de les claus per intentar entendre la despressurització de l’equip. Des de llavors, tres derrotes consecutives: Manresa, Estrella Roja i Granca.

El base, Rafa Luz, reconeix que a hores d’ara “és complicat saber” per què l’equip no està responent a les expectatives. “Si ho sabéssim ja ho hauríem canviat”, comenta amb resignació. “S’ha de fer una reflexió individual i col·lectiva i analitzar què estem perdent. Hem de ser més durs en defensa”, indica.

RATIOPHARM I TENERIFE, A L'HORITZÓ

El MoraBanc Andor­ra comença una setmana clau per no despenjar-se dels seus objectius. Dos partits al Poliesportiu, dos reptes, un d’Eurocup i un altre de Lliga Endesa, i on l’equip necessita oferir la seva millor cara. “Dos partits importants, a casa, i en les dues competicions en les quals volem seguir lluitant. Amb la nostra gent segur que tenim més esperit i juguem millor, però si volem ser competititius, tot passa per questa setmana fer dos bons partits”, afirma Francesc Solana. El primer test arriba dimecres davant el Ratiopharm Ulm. L’equip alemany, un dels rivals directes dels andor­rans per assolir el Top-16 ve de perdre a la seva pista davant el Mònaco. El segon examen, dissabte també a casa, davant l’Iberostar Tenerife. Set dies i dos partits per recuperar la identitat.

tracking