ACB LLIGA ENDESA

L'Herbalife Gran Canària passa per sobre del MoraBanc (106-80)

El MoraBanc, desenfocat i sense ànima, cau amb contundència al Gran Canària Arena i acumula tres derrotes consecutives

L'Herbalife Gran Canària passa per sobre del MoraBanc (106-80)ACB PHOTO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

En alguna ocasió, des de la cúpula del MoraBanc Andorra s’ha verbalitzat el desig de l’entitat d’augmentar un nivell més de creença, d’il·lusió i de capacitat. Tenir un exemple en el qual emmirallar-se. Tot i tenir gairebé la meitat del seu pressupost, aquest exemple pot ser l’Herbalife Gran Canària. Un equip en progressió –com l’andorrà– i que ha aconseguit el premi de disputar l’Eurolliga. Un mirall en el qual ahir el grup d’Ibon Navarro no es va veure reflectit en cap moment i li va rebentar a la cara. Amb estrèpit, el MoraBanc va deixar un pòsit de preocupació i una inèrcia, tres der­rotes consecutives que necessiten, tal com reconeix el cos tècnic i els jugadors, una reflexió immediata. La derrota, duríssima (106-80), ha destapat els primers dubtes seriosos.

Semblava arribar sense benzina l’Herbalife, després de l’exigència d’un calendari amb cinc partits en nou dies. Un peatge al qual també ha de fer front el MoraBanc, gestionant ACB i Eurocup. Tot i això, ja des del primer quart, l’equip claretià va imposar el seu físic i va fer estralls al joc interior. Un parcial de 6-0 de sortida va fer corregir a Navarro la proposta inicial, i amb Diagne a la pista es va intentar incomodar Pasecniks, que s’estava movent com si la pintura fos el menjador de casa seva. Un altre cop, Dylan Ennis va sustentar l’equip i va evitar que la desfeta al primer quart fos més gran (23-15) i 11 punts del canadenc i 15 crèdits de valoració.

Un triple de Rafa Luz i un parcial de 0-5 van destapar el segon quart. El partit demanava augmentar la quota d’intensitat, i sobretot d’encert. L’equip, però, seguia espès, les transicions lentes, i la circulació de pilota poc fluida. El MoraBanc estava sent víctima, un altre cop, de les seves errades. La segona mànega va desplegar, definitivament, la inquietud a la banqueta andorrana. L’Herbalife aprofitava les moltes escletxes que deixava el MoraBanc, molt desenfocat, i va arrodonir la mànega empetitint l’equip tricolor (48-32) al descans. Obligat a corregir-se, l’equip andorrà no només no ho va fer, sinó que va allargar el malson al tercer quart i no va saber trobar cap reacció. Desordenat, desnaturalitzat i imprecís, el MoraBanc va acabar de perdre el fil i l’Herbalife es va engrandir fins fer més gran la ferida (70-48). Abans del final del tercer parcial, els tricolors descomptaven amb un 0-6 que no va intimidar el grup de Salva Maldonado. El que va fer és esperonar Albert Oliver, amb una cistella sobre la botzina (73-54) que feia esclatar el recinte de Siete Palmas. El darrer quart el van desprecintar els andorrans amb un 2-9 que els canaris van aturar amb quatre triples consecutius. Un cop psicològic que sepultava qualsevol opció de supervivència. El MoraBanc, definitivament descosit, amb prou feines podia evitar l’allau canari. Un partit catastròfic que ha de servir per fer examen de consciència. Dimecres espera l’Eurocup –el Ratiopharm visita el Poliesportiu– i dissabte arriba l’Iberostar Tenerife. Guanyar per mantenir opcions i per exorcitzar fantasmes. La rehabilitació de l’equip ha de passar forçosament per aquí.

LES CLAUS

Tir exterior

El morabanc va tornar a exhibir un percentatge molt pobre des de la línia de 6.75. Un 25%, amb 7 convertits de 27 intents mostra la manca de confiança i encert en aquest apartat.

Pèrdues

15 pilotes perdudes i 11 d’aquestes a la primera part. Una primera mànega que ja va condicionar el desenvolupament del matx i la seva definició. La millora passa per concedir menys.

Defensa

L’equip va estar molt tou. Sense ritme i sense resposta. El balanç defensiu va ser deficient, i més quan el rival era el que més rebots ofensius captura. Ahir, en va agafar 22.

L'Herbalife Gran Canària passa per sobre del MoraBanc (106-80)

tracking