Trial

Sense Mundial, de moment

Sant Julià de Lòria no tindrà Campionat del Món segons el primer calendari publicat per la promotora del certamen

Sense Mundial, de momentXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Mundial de trial a l’aire lliure no tornarà l’any vinent a Sant Julià de Lòria, almenys de moment. L’empresa promotora del Campionat des de fa dos anys, la britànica Sport7, ha publicat aquesta setmana el calendari provisional del certamen i entre les nou escollides no apareix la cita laurediana, tot un clàssic a l’especialitat amb un total de 23 edicions. De totes maneres, aquesta absència s’ha d’agafar amb pinces, ja que l’any passat va passar una cosa similar, i finalment sí que es va celebrar la prova amb normalitat. Al primer calendari publicat al setembre, no apareixia la prova de Sant Julià de Lòria, mentre que al calendari oficial de finals de novembre sí que hi havia la cursa que es va acabar fent el mes de juny a la parròquia laurediana. En aquest sentit, la presidenta de la Federació Motociclista d’Andorra (FMA) va assegurar que “sempre hi ha molts canvis” en aquest primer calendari, i va agregar que “enguany el calendari que han publicat està molt atapeït i jo crec que canviarà bastant”. De fet, el Mundial començava habitualment al març, mentre que en l’esborrany que ha presentat Sport7 ho faria el 25 de maig. A més, els mesos de juny i setembre estarien més comprimits que els anys anteriors, amb tres proves per mes. El Mundial del 2019 començaria a Itàlia, i l’última cita, el Trial de les Nacions, es faria a Eivissa. A més, el campionat tindria curses al Japó, Holanda, Bèlgica, Portugal, França, Gran Bretanya i Espanya.

L’objectiu de l’FMA és que Sant Julià segueixi sent seu del Campionat del Món, de fet, Gallego explica que “hem parlat amb el comú lauredià i amb Andorra Turisme, que són els patrocinadors principals de l’esdeveniment, i ells estan disposats a ajudar-nos de nou”. A més dels patrocinadors, també s’haurà d’estar atents al paper dels pilots, entre ells el resident 24 cops campió del món, 12 a l’aire lliure Toni Bou. El català, juntament amb altres corredors, va ser una de les persones que l’any passat va mediar per tal que Sant Julià no acabés perdent la cita mundialista.

En tot cas, des de la federació expliquen que no tenir el Mundial no seria la fi del món, i la presidenta Natàlia Gallego va manifestar que “nosaltres estem disposats a fer el Mundial, però si al final no ve, no seria un drama i tindríem altres alternatives”. Aquestes altres possibilitats passarien per la disputa d’algun altre trial internacional, o d’altres competicions.

La decisió final es coneixerà pels volts de finals de novembre, just abans que l’Assemblea General de la FIM, que es farà de nou al país, aprovi els calendaris de totes les disciplines al desembre.

CRISTIAN ESPAÑA SEGUEIX LA SEVA RECUPERACIÓ AMB L'OBJECTIU PRINCIPAL DEL DAKAR

Cristian España continua recuperant-se de la caiguda que va patir a l’agost practicant bicicleta de muntanya, i que li va suposar una fractura del radi a nivell distal. A causa de la lesió, España no serà aquest cap de setmana en competició a l’última cita del Campionat d’Espanya d’Enduro que s’ha de celebrar aquest cap de setmana a Campillos-Paravientos, a Cuenca. Tot i no poder córrer, España sí que es desplaçarà fins al circuit per donar suport al seu equip. El procés de recuperació del pilot del Principat, a qui li van haver d’instal·lar un clau al canell, està seguint els terminis previstos. La intenció és que les pròximes setmanes pugui tornar a pujar a la moto per arribar al 100% al Ral·li Dakar.

tracking