Balanç positiu de l'estrena

L’MVK*25-ACA finalitza la seva primera temporada com a equip de competició amb una valoració positiva

Balanç positiu de l'estrenaMVK*25-ACA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El gener passat el Diari va avançar que el pilot resident de MotoGP Maverick Viñales impulsava un equip ciclista al Principat, l’MVK*25-ACA, que competiria en categoria elit. Nou mesos després de l’anunci, l’esquadra ha finalitzat la seva primera temporada de competició i els protagonistes fan un balanç positiu de l’estrena.

El mànager de l’equip, Gerard Riart, assegura que “ha estat una temporada molt positiva i els resultats han anat força bé. A més, ens hem donat a conèixer com a equip andorrà i ens han convidat a tres voltes importants de la categoria a Lleida, Alacant i Cantàbria”. En la mateixa línia es mostra el director de l’MVK*25-ACA, Miguel Ángel González, que destaca que està “molt satisfet per com ha anat tot, és cert que ens va costar una mica a l’inici, però a poc a poc ens hem anat centrant i millorant, i ens hem adaptat a com eren les curses”.

Una de les principals característiques de l’equip és la presència de corredors joves del país. De fet, un dels objectius per a la creació de l’esquadra va ser donar sortida a la base del Principat i que els corredors no haguessin d’anar a fora per seguir amb la seva carrera. En aquest sentit, Miguel Ángel González manifesta que estan “molt contents amb el paper que han tingut els joves aquesta campanya”. A més, hi afegeix que “els he vist bé, al principi els ha costat agafar el ritme perquè molts no havien disputat mai curses tan llargues, però quan ha avançat la temporada han anat millorant”. Per últim, clou que “en Joel Ponce i el Marc Gasa, per exemple, van agafar el ritme molt ràpidament, i ha estat positiu per a l’equip perquè han donat la talla en alguna de les voltes que hem disputat durant aquesta temporada”.

L’equip combina els joves amb corredors experimentats, com Òscar Cabanas, Julio Pintado o Samu Ponce. Aquest últim destaca el bloc com a conjunt: “El bo és que treballem com a equip.” Una reflexió similar a la que fa el mànager de l’equip, que destaca que “tenir un bon bloc ha estat clau per a l’equip perquè ens ha ajudat a estar a dalt”. Precisament el col·lectiu ha portat l’equip a aconseguir bons resultats com a conjunt, a més de triomfs individuals de Samu Ponce a Millas o Calataiud.

No falta l’autocrítica

L’estrena ha estat positiva, però també hi ha aspectes a millorar, tal com admeten els integrants de l’equip. El director de l’MVK*25-ACA assegura que “no ens fan falta millores específiques, però sí en les funcions de cadascun dels corredors”. A més, hi afegeix que s’ha “de fer un calendari que sigui més atapeït i hem d’agregar un parell de voltes més perquè se’ls pot exigir més”. I, per últim, destaca que “també falten alguns codis que cal aprendre per desgastar-se una mica menys durant les curses”.

Per Samu Ponce, un dels aspectes a millorar de cara a la propera temporada és “tenir més gruix de corredors, perquè la temporada és molt llarga”. Precisament en aquest sentit, l’objectiu és que un parell de joves de la base s’incorporin a l’equip i també buscar algun fitxatge de fora de categoria sub-23.

L’impulsor va ser Maverick Viñales, però des de l’equip admeten que fa falta més ajuda. Gerard Riart manifesta que necessiten “algun altre patrocinador que ens ajudi i hem de buscar algú més”, i agrega que necessiten “ajudes de les institucions igual que inverteixen en escoles i clubs, ja que hem de cuidar el ciclisme andor­rà” i intentar “que millori a poc a poc”. En aquest sentit, el corredor Samu Ponce creu que es necessita “més suport d’Andorra i de les institucions públiques”.

tracking