Política esportiva

Pugen les beques del programa ARA

El 13è cicle repartirà 291.516 euros, gairebé un 5% més que l’any passat

Pugen les beques del programa ARASFG / C. ESTEVE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El secretari d’Estat d’Esports, Jordi Beal, va presentar ahir les beques del 13è cicle del programa ARA (alt rendiment d’Andorra), que tindrà un increment respecte al període anterior. Enguany es dedicaran, de moment, 291.516 euros en ajudes, mentre que l’any passat van ser 278.416, xifra que suposa un increment del 4,71%. La quantitat encara no està tancada, ja que a aquest import s’hi hauran de sumar les beques dels esportistes de la Federació Andor­rana de Muntanyisme pel que fa a les activitats d’estiu.

Les beques ARA es divideixen en quatre programes: elit, plans especials, promeses i joves promeses. A elit hi ha un total de sis esportistes amb majoria de representants de la FAE. Joan Verdú, Mimi Gutiérrez, Irineu Esteve i Lluís Marín tindran una ajuda de 18.000 euros, mentre que Marc Oliveras tindrà una beca de 12.000 euros, la mateixa quantitat de l’ajuda que rebrà Xavier Areny, esportista de la FAM.

Pel que fa al programa de plans especials, Gerber Martin, de la FAM, rebrà 3.000 euros. En aquest programa s’hi sumaran els germans Marc i Òscar Casal un cop acabada la temporada. Al programa promeses hi haurà 29 beques i destaquen els 12.000 euros que rebran Mònica Doria (canoa i caiac) i Roger Puig (esports adaptats). Per últim, del programa de joves promeses se’n beneficiaran 16 esportistes, entre els quals la jove tennista Vicky Jiménez, que rebrà 12.000 euros. En aquest apartat també s’inclouen 5.226 euros dedicats al programa del batxillerat lliure i 23.000 euros del programa d’esquí-estudi.

tracking