Esquí Alpí

La FIS aprova l'organització de les finals del 2019

El comitè organitzador de les finals de la Copa del Món supera amb nota positiva la inspecció dels representants de la FIS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els màxims representants de la FIS (Federació Internacional d’Esquí) van culminar ahir una visita de tres dies al país per validar l’estat organitzatiu de les finals de la Copa del Món d’esquí alpí de Soldeu-el Tarter que es faran entre l’11 i el 17 de març de l’any vinent. Una desena d’integrants de la federació han avaluat durant aquestes jornades diversos aspectes de cara a la celebració de la competició, com el traçat d’eslàlom de la pista Avet, les arribades i sortides de les proves o altres aspectes no estrictament de la competició, com ara la posició de les càmeres de televisió per a les proves.

La valoració general va ser positiva i el director de la Copa del Món femenina, Atle Skaardal, va manifestar que “quan vam fer la Copa del Món del 2012 vam fer una sèrie de requeriments d’espai, instal·lacions o d’espectadors, ja que les finals són un dels majors esdeveniments de la FIS, i tothom està impressionat per les millores que hi ha hagut”. A més, Skaardal va afegir que “la inspecció ha estat un èxit i ha complert les nostres expectatives”, i va cloure assegurant que estan “satisfets per les respostes i les informacions que hem tingut, esperem que seguiu així els propers mesos i segur que de l’11 al 17 de març serà una setmana d’èxit”.

En la mateixa línia va mostrar-se el director de la Copa del Món masculina, Marcus Waldner, que va destacar la “presentació professional que es va fer del projecte”, a càrrec del director de Grandvalira-Ensisa, David Hidalgo, a la reunió de la FIS a Zuric la setmana passada. També va reiterar “la impressionant feina que han fet els organitzadors durant els últims mesos”, va acabar dient que “és un camí llarg, però segur que tota la família gaudirà d’una gran atmosfera, perquè les finals no només són curses d’esquí, són la festa de l’esquí”.

Des del comitè organitzador de les finals, el director general, Conrad Blanch, va mostrar la seva satisfacció per la valoració que van fer els representants de la FIS, i va declarar que “els membres del nostre equip, tant professionals com voluntaris, estan fent un gran treball i hi ha hagut bona col·laboració amb els membres de la FIS”, i va agregar que “la validació constata que “la feina dona el resultat que esperem”. També va oferir una visió similar el president de la FAE (Federació Andor­rana d’Esquí), Pepi Pintat, que va assegurar que estan “satisfets pels elogis i tenim ganes que arribi març per demostrar que podem fer un esdeveniment com aquest”. Per tancar la visita es va signar el document de compromís entre la FIS i la FAE per a la celebració de les finals.

Satisfets amb la plataforma

La plataforma esquiable de la pista Avet, a Soldeu, va ser un dels aspectes polèmics amb relació a les finals de la Copa del Món. La FIS va ser clara el juny del 2017 i a través d’una carta signada per Atle Skaardal i Markus Waldner va assegurar que sense la plataforma la pista Avet no podria acollir cap Copa del Món masculina ni aquestes finals.

Més d’un any després, i amb la visita sobre el terreny, el director de la Copa del Món femenina, Atle Skaardal, va manifestar que “avaluar el progrés és complicat perquè no som enginyers, però estem totalment informats, tot està avançant sobre el previst, i té bona pinta, perfecta per a una arribada de Copa del Món”. Tot seguit va afegir que “la mida de la construcció és gran, però estarà acabat, que és l’important”. Per últim, Skaardal va seguir amb els elogis i va destacar que “el projecte d'ampliació de l’arribada de la pista Avet és ara una realitat i hem quedat impressionats”.

La FIS aprova l'organització de les finals del 2019

tracking