La Massana serà seu de l'edició del 2024 del Mundial de Mountain Bike

La Massana tornarà a ser l’epicentre del món de la bicicleta de muntanya amb la celebració de la cita més important

La Massana serà seu de l'edició del 2024 del Mundial BTT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Amb la presència garantida de la Copa del Món del 2019 i el 2020, i l’ambició que Andorra n’esdevingui seu permanent, la Unió Ciclista Internacional (UCI) ha tornat a palesar la seva confiança envers el Principat per acollir grans esdeveniments. L’organització va fer públic el calendari mitjançant el qual es projecten els pròxims escenaris del Mundial de Mountain Bike, l’UCI Mountain Bike World Championships, i la Massana brilla en aquesta relació amb llum pròpia. Vallnord – Pal Arinsal, tal com va succeir el 2015, tornarà a celebrar el més gran espectacle mundial de l’especialitat. Serà l’any 2024, quan un cop més, centenars de bikers d’arreu del món es donaran cita al circuit massanenc.

El cònsol major de la Massana, David Baró, va comentar en el seu dia que el comú ja havia creat una partida pressupostària específica per a finançar l’esdeveniment. Una partida dotada en 500.000 euros, amb l’objectiu que les properes corporacions ja tinguessin el finançament per cobrir les despeses de la prova, segons va explicar Baró.

En el calendari desvelat per l’UCI consten els països autoritzats per a l’organització del Campionat del Món de BTT entre el període 2020-2024. En total, vuit països han obtingut el dret d’organitzar 18 Campionats del Món per a sis disciplines diferents. A banda de l’elecció andorrana el 2024, destaquen Val di Sole (Itàlia) el 2021 i la de la localitat francesa de Les Gets per al 2022.

Després de tancar amb èxit sis Copes del Món UCI de BTT, 4 Mundials Màsters UCI de BTT i el mateix Campionat del Món l’any 2015, la Unió Ciclista Internacional ha tornat a reconèixer Andorra com un dels emplaçaments predilectes de la modalitat incloent-lo en el paquet d’escenaris que acolliran un Mundial durant els pròxims quatre anys. Segons va indicar l’ens internacional, Andorra “és un actor important en el món de la bicicleta de muntanya, fet pel qual va acollir el Campionat del Món el 2015”. De la mateixa manera, recorda que “la Copa del Món també s’ha aturat diverses vegades”. Finalment, l’UCI va subratllar que “tots aquests esdeveniments van tenir un gran èxit amb els diferents grups d’interès”.

Des que Pal acull les proves, no només del Mundial del 2015, sinó de les Copes del Món del 2016 i 2017, els bikers sempre han destacat el circuit massanenc i han parlat meravelles del país. A banda del traçat, molt tècnic, els participants, equips i acompanyants consideren Andorra una plaça especial per a competir.

EL PRECEDENT

ÈXIT EN L'EDICIÓ DE L'ANY 2015 No serà el primer cop que Vallnord-Pal Arinsal acull el Campionat del Món de BTT. Deixant de banda les diferents presències de la Copa del Món a la Massana, i que té garantida la seva continuïtat el 2019 i el 2020, el màxim esdeveniment mundial per països ja es va gaudir i viure a terreny massanenc. Va ser l’edició del 2015, amb protagonisme de França, país guanyador de la prova de relleus de cross-country i del trial i de la britànica Rachel Atherthon i el francès Loic Bruni, guanyadors absoluts en descens. Una edició que va significar un impacte excel·lent i que va aplegar més de 40.000 persones.

La Massana serà seu de l'edició del 2024 del Mundial de Mountain Bike

tracking