reportatge

200 persones, a la presentació del Morabanc a Meritxell

El MoraBanc Andorra va realitzar ahir l’habitual jornada de presentació de l’equip a l’avinguda Meritxell, a la capital, davant d’unes 200 persones. Els tricolors van superar el Manresa a l’últim duel de pretemporada i ja només pensen en el debut contra l’UCAM.

200 persones, a la presentació del Morabanc a MeritxellXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El BC MoraBanc Andor­ra, juntament amb el comú d’Andorra la Vella, va realitzar ahir l’habitual festa de presentació de la plantilla a l’avinguda Meritxell, a la capital del país. Unes 200 persones van reunir-se al davant de la seu central del MoraBanc per gaudir d’un matí diferent que tenia com a punt àlgid la desfilada un per un de tots els jugadors i cos tècnic per a la present temporada.

Abans d’això, l’avinguda Meritxell va anar prenent color amb altres actes que havia preparat el club, com una cistella instal·lada al mig del car­rer, les actuacions musicals de Melicotó (Laia i Marc Rodríguez) i de Perry júnior Solomon, el monòleg de l’humorista Ivan Lira o una paradeta de marxandatge amb la roba de l’equip en què una part del benefici anava destinat a Unicef Andor­ra. Mentre s’anaven fent les activitats prèvies, el públic gaudia de la presència de tota la plantilla al complet. Els jugadors anaven fent brotar somriures d’orella a orella de joves i no tan joves, que es podien fer fotos amb els seus ídols, o que aconseguien endur-se l’autògraf dels membres de la plantilla, ja fos en un pòster, samarreta o pilota.

I finalment va arribar el moment més esperat, amb tots els integrants de la plantilla i cos tècnic pujant d’un en un a l’escenari habilitat a la cèntrica avinguda. Primer ho van fer els integrants de l’staff, entre els quals Ibon Navarro, que va ser l’últim a ser presentat, i també el primer a agafar el micròfon per dirigir-se als aficionats. El nou entrenador va agrair la presència del públic i va animar tot­hom a anar al Poliesportiu a l’estrena del MoraBanc Andorra a l’ACB divendres contra l’UCAM de Múrcia.

Amb els que manen ja presentats, va arribar l’hora dels currantes, i els jugadors també van anar sortint d’un en un, cadascun amb una banda sonora que l’acompanyava sota l’ovació de la gent que es va reunir a l’avinguda Meritxell. Si al costat de l’escenari s’hagués instal·lat un aplausòmetre que quantifiqués l’energia del públic, els vencedors haurien estat els dos capitans, Guille Colom i Oliver Stevic, a més de Moussa Diagne i Andrew Albicy. Quan pujaven a l’escenari tots els integrants de la plantilla feien un petit discurs i dues paraules van repetir-se per damunt de tot: “Mai Por.” A més, tots els jugadors van agrair el suport de l’afició i els van encoratjar perquè els acompanyin al llarg de l’any una temporada més. A més, els nous fitxatges van mostrar-se agraïts i van expressar la il·lusió pel nou repte que enceten al Principat.

Ja només amb l'UCAM al cap

La festa de presentació d’ahir va posar el punt final a la pretemporada i la propera cita per als tricolors ja serà el debut a la Lliga Endesa de divendres vinent a les 19.15 hores contra l’UCAM de Múrcia. L’estiu ha estat quasi immaculat pel que fa a marcadors i el MoraBanc només ha perdut un partit, el primer, contra el Manresa. Precisament contra l’actual equip de Joan Peñarroya els del Principat van tancar els amistosos preparatoris dissabte a la nit en un duel que van guanyar per 66 a 85 i que va tenir Oliver Stevic com a màxim anotador, amb 17 punts.

Tot i les bones sensacions, al vestidor tenen clar que els resultats de la pretemporada no serveixen de res. Ibon Navarro va destacar que “hem de ser intel·ligents i pensar que som 20 punts millors que el Manresa és una errada”. A més, va afegir que “els resultats són relatius, les victòries et relaxen i et poden fer pensar que estàs millor del que realment estàs”. En aquest sentit, Moussa Diagne va assegurar que “sí que tenim bones sensacions després de guanyar partits, però el que hem de fer és oblidar la pretemporada i preparar el millor possible el matx contra l’UCAM”.

Sobre com arriba l’equip al debut, Navarro va declarar que “segur que a aquestes altures cap entrenador et diu que té l’equip com voldria”. També va assegurar que “sempre queden coses i algun dubte sobre si tot està bé, però són els dubtes normals d’abans de l’estrena”. Per últim, va manifestar que creu “que el que ens falti ho podem aconseguir amb esforç, il·lusió i amb capacitat de treball”.

200 persones, a la presentació del Morabanc a Meritxell

tracking