Bàsquet 3x3

La FAB, amb psicòlegs al Mundial sub-23 i els Jocs de la Joventut

L’entitat fa una aposta per tècnics de l’aspecte mental per davant del tàctic en les cites internacionals imminents

La FAB, amb psicòlegs al Mundial sub-23 i els Jocs de la JoventutFAB

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ja fa uns anys que la Federació Andorrana de Bàsquet (FAB) treballa l’aspecte psicològic com un dels pilars fonamentals de cara a les cites dels combinats andor­rans. Ara, l’entitat vol fer un pas endavant i prioritzar l’aspecte mental al tàctic en les competicions que disputarà pròximament. Una d’elles són els Jocs Olímpics de la Joventut de Buenos Aires, que es disputen entre el 6 i el 18 d’octubre.

En la convocatòria feta pública ahir, el Comitè Olímpic Andorrà i la FAB van situar els jugadors Albert Pont, Nil Peña, Von Lacaste i Èric Hurtado, en l’equip masculí, Carla Solana, Lies Bosma, Júlia Màrquez i Sílvia Bardají, en el femení, a Carla Puntí com a entrenadora i a Toni Guerra com a cap de Missió. A banda de tots ells, en la llista de la delegació destaca en l’apartat de tècnics Sònia Bigordà, psicòloga que ha treballat amb la FAB els últims anys.

La gran victòria que va assolir l’equip femení contra Eslovènia en els Jocs Mediterranis de Tarragona del passat juny, on hi havia la presència d’alguna de les psicòlogues que hi van anar pel seu compte va ser clau per fer aquesta aposta. “Van marcar la diferència”, assenyala el director tècnic de la FAB, Jaume Tomàs.

Aquell conjunt que va assolir el triomf, composat per Clàudia Guri, Clàudia Brunet, Cristina Andrés i Anna Mañà, va obtenir fa poc la classificació per al Mundial sub-23 que es disputa a la Xina del 3 al 7 d’octubre. Allà, la presència de la psicòloga que hi viatjarà, Mariona Buxó, tindrà més pes encara perquè no hi haurà cap entrenadora. “En 3x3, un tècnic no pot incidir tant a la pista”, recorda Tomàs.

tracking