Torna tot un clàssic

La Vuelta a Espanya arriba al país amb la 19a etapa de la competició amb final a la cota 2.000 de Naturlandia

Torna tot un clàssicFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Vuelta a Espa-nya torna aquest any, i ja en van dinou, al Principat d’Andorra amb la celebració de dues etapes. La d’avui sortirà des de Lleida i acabarà a la cota 2.000 de Naturlandia, mentre que la de demà serà íntegrament al país. Dues jornades de ciclisme a l’última setmana de competició que decidiran el vencedor de la classificació general d’una de les tres grans curses del panorama ciclista mundial.

La ronda espanyola arrossega unes 3.000 persones només entre la caravana, organització, premsa i ciclistes i equips. A més, a aquestes xifres s’hi ha de sumar el públic que es desplaça per gaudir en directe del pas dels ciclistes per la carretera. El pas de la Vuelta provocarà complicacions quant al trànsit i la mobilitat al país, especialment demà, tot i que avui també hi haurà talls.

Està previst que els ciclistes creuin la frontera hispanoandor­rana sobre les 17 hores, i que arribin a la meta cap a les 17.40 hores. Això farà que hi hagi restriccions de trànsit entre la frontera i Sant Julià de Lòria i també a la carretera de la Rabassa. La circulació es tancarà a partir del pas del cotxe pilot del servei de policia amb banderes vermelles i s’obrirà novament després del pas del motorista del servei de policia amb banderes verdes, i està previst que entre les 16 i les 18 hores estigui tallada la circulació per la frontera. De fet, mobilitat recomana a tothom que hagi de sortir del país que ho faci abans de les 14 h, o després de les 18 h. Més complicada serà la mobilitat demà, tant interna com externa, entre les 14 i les 18 hores.

Tothom que vulgui seguir l’arribada a la cota 2.000 de Naturlandia podrà anar en cotxe fins a l’encreuament de les carreteres de la Rabassa i la Peguera, i allà disposarà d’un servei d’autobús llançadera fins a la línia d’arribada. Els horaris d’aquest servei seran d’11 a 15 hores per pujar, i de 18.30 a 20 hores per baixar.

EL PARQUE VUELTA, A ESCALDES

Paral·lelament a la disputa de l’etapa, entre les 16.30 i les 20 hores, l’aparcament de l’Arnaldeta de Caboet, a Escaldes-Engordany, acollirà el Parque Vuelta. Es tracta d’un espai que l’organització i els patrocinadors de la cursa preparen a cada etapa, i on els visitants podran trobar diverses activitats, animació, i estands de marxandatge. L’entrada a aquest espai és lliure per a tothom que vulgui gaudir-ne.

JELLE WALLAYS SOBREVIU A LA PERSECUSIÓ DEL PILOT I S'ENDÚ LA 18A ETAPA A LLEIDA

El belga Jelle Wallays va adjudicar-se ahir la 18 a etapa de la Vuelta a Espanya amb final a Lleida després de resistir com un dels membres de l’escapada del dia. Tot feia apuntar que el final a la capital del Segrià acabaria sent amb un esprint massiu, però finalment no ho va ser per ben poc. Jelle Wallays, Sven Erik Bystrom i Jetse Bol van ser els protagonistes d’una fuga matinera que es va formar al tercer quilòmetre. El gran grup la va tenir controlada en tot moment sense deixar diferències superiors als tres minuts, però al tram final de la cursa, els equips dels esprintadors van reaccionar tard i no van poder neutralitzar-la. Això ho va aprofitar Wallays per endur-se el triomf a Lleida per davant de Bystrom, i amb el gran grup, comandat per Peter Sagan i Elia Viviani arribant amb el mateix temps que els dos ciclistes de l’escapada que van resistir la persecució del grup. L’etapa no va deixar canvis a la classificació general i el resident Simon Yates es manté líder a la general, amb 25 segons de marge respecte a Alejandro Valverde, i 1’22” per davant d’Enric Mas.

tracking